Nya kunder hittar till gårdsbutiken i Viby

I det allra första skedet av Coronakrisen gick omsättningen ned kraftigt för gårdsbutiken i Viby. ”Men kunderna har kommit tillbaka, plus en hel del nya kunder”, konstaterar Fredrik Nordström och Therese Collin.

Therese Collin och Fredrik Nordström har märkt ett uppsving för gårdsbutiken i Viby sedan Coronakrisen kom. Fler människor söker sig ut på landsbygden, även för att handla.
Therese Collin och Fredrik Nordström har märkt ett uppsving för gårdsbutiken i Viby sedan Coronakrisen kom. Fler människor söker sig ut på landsbygden, även för att handla.

En del anpassningar har förstås gjorts i spåren av Corona. Kunder som vill kan få leverans av varor ute på gårdsplanen, och i butiken är man noga med avstånd, hygien och har satt plexiglas vid kassorna.

Det tapp man märkte i inledningen av Coronakrisen har tagits igen - vändningen kom när stadsminister Stefan Löfven talade till svenska folket i tv.

-          Det var väldigt tydligt. Han inpräntade att det var allvar, och då började folk bunkra. Dagarna efter var det som jul- eller midsommarrush här, säger Therese Collin.

Generellt går gårdsbutiker runt om i Sverige bra just nu, och Viby Potatis är inget undantag:

-          Vi märker en hel del nya kunder, inte minst yngre, konstaterar Fredrik Nordström.

-          Det är många äldre som handlar hos oss, och som även handlar till sina barn. Det är möjligt det nu är lite tvärt om, men oavsett vilket är det positivt att fler upptäcker oss, säger Therese.  

Corona har vänt upp och ned på mycket av invanda rutiner, och nya beteenden och vanor är på väg att mejslas ut. Therese och Fredrik funderar en hel del på vägarna framåt efter Coronakrisen.

-          Vi tänker att det hade varit roligt att utveckla besöksnäringsdelen, sätta Viby på kartan och samarbeta mer med andra företag omkring oss. Vi är ju redan i dag ett besöksnäringsmål genom att vi har storkarna här, säger Therese.

Gårdsbutiken i Viby startade som ett klassiskt lantbruk när Fredrik Nordströms farföräldrar arrenderade marken av kyrkan på 30-talet. I slutet av 60-talet tog nästa generation över och sedan 2002/2003 drivs lantbruk och gårdsbutik (som öppnade 1974 som självbetjäning) av Fredrik och Therese.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.