Seniorkraft kan hjälpa både privatpersoner och företag

Ett drygt år efter att Tina Hedberg tog över som franchisetagare för Veteranpoolen i Kristianstad har företaget 140 anställda – och fortsätter växa. ”Närmaste steget nu är att göra företagen uppmärksamma på att vi kan vara en hjälp – inte minst i återstarten efter Corona”, säger Tina.

Tina Hedberg driver sedan drygt ett år Veteranpoolen i Kristianstad.
Tina Hedberg driver sedan drygt ett år Veteranpoolen i Kristianstad.

Veteranpoolen är i dag Sveriges största arbetsgivare för pensionärer och har ett 50-tal distrikt i landet. Kristianstadsdistriktet omfattar fem kommuner: Kristianstad, Hässleholm, Bromölla, Östra Göinge och Osby.

”Verksamheten är mest etablerad i Kristianstad och Hässleholm. I år har vi jobbat med att utveckla Bromölla, och därefter är planen att ta tag i Östra Göinge och Osby”, säger Tina Hedberg, som sedan augusti fjol driver Veteranpoolen i distriktet.

Veteranpoolen åtar sig alla möjliga typer av uppdrag – På privatsidan rör det sig om allt från hantverksarbeten till städning till trädgård till att helt enkelt vara trevligt sällskap och kanske hjälpa till med enklare sysslor.  

”Men vad många inte känner till är att vi också vänder oss mot företag. Vi kan hjälpa till med bemanning på ett snabbt enkelt och flexibelt sätt – exempelvis om det är sjukdom på ekonomiavdelningen, eller om man tillfälligt är behov av förstärkning. Jag tror vi kan vara till stor hjälp framöver när företagen ska växla upp igen efter Corona”, säger Tina, som har målsättningen att marknadsföra just företagsdelen framöver.

Förutsättningen för att bli anställd i Veteranpoolen är att man är pensionerad. Hur mycket veteranerna jobbar varierar – en del ligger på 25-30 timmar i veckan, medan andra jobbar betydligt mindre. Snittåldern för Veteranpoolens anställda ligger på 69 år.

”Många av de som kommer till oss har varit pensionärer en tid, fixat det som de tänkte fixa, rest och sånt. Och så tycker man inte det är så kul längre att vara ledig. Många är ju både friska och pigga, och vill gärna ta sig för saker”, säger Tina.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.