Bra sommar för biluthyrningsföretaget Sixt

När Coronapandemin bröt ut stannade verksamheten över en natt. ”Det var några riktigt tuffa månader, men sedan har det successivt kommit igång igen. Sommaren har varit riktigt bra”, säger Thomas Anderson på Sixt Biluthyrning i Kristianstad.

Thomas Anderson driver sedan ett och ett halvt år tillbaka biluthyrningsföretaget Sixt i Kristianstad.
Thomas Anderson driver sedan ett och ett halvt år tillbaka biluthyrningsföretaget Sixt i Kristianstad.

Sixt är världens äldsta biluthyrningsföretag, grundat 1912 av tyske Martin Sixt. Företaget har fortfarande sin bas i Tyskland och drivs i fjärde generationen Sixt. Bolaget har nu verksamhet i 100 länder, och en vagnpark på 250 000 bilar globalt. De stora marknaderna drivs från Tyskland, medan man i övriga länder har franchisebaserad verksamhet. Thomas Anderson är franchisetagare och har verksamhet i Karlskrona och Kristianstad. I Kristianstad hyr företaget in sig i Förenade Bils lokaler på Långebro.

”Ofta finns Sixt på flygplatser eller som här i Kristianstad: Inhouse på en bilfirma. Jag kan generellt tycka att vi är lite för okända, vi är det tredje största biluthyrningsföretaget, ändå är det många människor som inte hört talas om Sixt. Det vill jag jobba för att ändra på”, säger Thomas.

Han tog över Sixt – som har premiuminriktning - i Kristianstad för 1,5 år sedan och hade stora planer på att växa. Men pandemin har satt lite käppar i hjulen för expansionen:

”Det var väldigt mörkt i våras, och för att möta pandemin har jag minskat bilflottan och korttidspermitterat. Sedan har sommaren varit bra, augusti var väldigt bra. Även om affärsresenärerna har minskat så har det spillt över från Österlen, besökare där har kommit hit för att hyra bil”, konstaterar Thomas, som nu snarast har problemet att få bilarna att räcka till.

Det är heller inte så lätt att utöka flottan igen i en handvändning så fordonsindustrin som en följd av pandemin går på halvfart.

”Men på sikt är målet fortfarande att expandera i Kristianstad. Framtiden ser ljus ut - hyrbilsmarknaden kommer att öka när man i framtiden inte nödvändigtvis behöver äga en bil”, konstaterar Thomas.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.