Shady Burgers

Skön miljö med fokus på god kvalitetsmat är Shady Burgers motto. Företaget startade den 6 juni 2017 med första restaurangen i Sölvesborg av de tre ägarna Per Fällman, Rickard Lundborg och Kent Fors. Sedan dess har de etablerat sig även i Lund, Halmstad och nu i Kristianstad.

Per Fällman gläds åt mottagandet som Shady Burgers har fått i Kristianstad.
Per Fällman gläds åt mottagandet som Shady Burgers har fått i Kristianstad.

Företaget startades den 6 juni 2017 med första restaurangen i Sölvesborg av de tre ägarna Per Fällman, Rickard Lundborg och Kent Fors. Sedan dess har de etablerat sig även i Lund, Halmstad och nu i Kristianstad. Om fyra veckor öppnar de även i Eslöv. De har ca 8-10 anställda per enhet, där en del är timanställda.

Filosofin hos Shady Burgers är att ha maten och råvarorna i fokus. De arbetar med lokala råvaror från bland annat Bondens skafferi och ett slakteri i Sjöbo, allt kött mals dagligen på restaurangen.  Alla såser och tillbehör tillagas från grunden från egna recept. Även brödet är av eget recept och bakas med omsorg på ett bageri, där Per & co har lagt ner mycket arbete på att få fram det perfekta hamburgerbrödet. När man äter en hamburgare ska man få till ett ”kort bett” vilket innebär att innehållet ej ska ramla ut ur hamburgaren. Det skall både vara en bra smak- och ätupplevelse.

Man har även tagit fram två egna ölsorter i samarbete med Brygghus 19 i Karlshamn.

Rickard har en 30-årig bakgrund från kockyrket medan Per och Kent kommer från produktionsindustrin, IT och affärsutvecklingsbranschen. Det verkar vara ett vinnande koncept när man hör dem prata om både glädjen till maten, men också hur man ska få en framgångsfaktor i företaget.

I Lund har restaurangchefen tagit över och restaurangen drivs nu som ett franschisekoncept.

– Namnet Shady Burgers ligger bra i munnen och det säger mycket om vår filosofi. Vi vill inte vara fine dining utan vi erbjuder en skön miljö med egentillverkade möbler och fokus på god kvalitetsmat. Hos oss är det ok att vara lite ”shady”, säger Per.

De känner att de har fått ett fantastiskt mottagande av Kristianstadsborna, både före invigningen och efter. Vårt besök börjar lida mot sitt slut och Rikard ska öppna dörrarna om ett par minuter för lunchservering. Utanför fönstret ser man en lång kö ringla sig av hungriga lunchgäster.

Vi välkomnar Shady Burgers till Kristianstad!

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.