Två galna entreprenörer i Legeved

Det är som två galna entreprenörer Anna och Göran Nord beskriver sig. De driver Företaget Ruth & Hilding i Legeved utanför Fjälkinge. Anna har haft sin salong i nio år och sedan i början av 2019 har Göran en franchise med Time2care.

Anna och Göran Nord driver företaget Ruth & Hilding i Legeved.
Anna och Göran Nord driver företaget Ruth & Hilding i Legeved.

Välmående och återhämtning är deras gemensamma tema. Annas salong erbjuder olika behandlingar för både henne och honom, och hon är nu uppe i 17 år i branschen. Göran erbjuder uthyrning av massagestolar för arbetsplatser.

När de flyttade till släktgården i Legeved renoverade och omvandlande de ett gammalt grisstall till salongen Ruth & Hilding. Namnen kommer från Görans mormor och hennes bror som har bott på gården.

Att just bo, leva och framförallt driva företag i en liten by har sina utmaningar. Anna och Göran menar att det krävs ett nära samarbete med grannar, och berättar om att de bland annat får hjälp av grannen för att ploga under vintern. En annan utmaning är att kunder inte bara har vägarna förbi och tittar in. Det gäller att bygga relationer och ett kontaktnät av kunder och andra att samarbeta med.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.