Råvindar blir lyxiga lägenheter

Vinden på bostadsrättshuset på Sjöcronas gata är på väg att förvandlas till fem lyxiga vindslägenheter. Roger Liljenberg har affärsidén att köpa vindar, bygga om dem och sedan sälja som lägenheter.

Roger Liljenberg bygger om råvindar till lägenheter.
Roger Liljenberg bygger om råvindar till lägenheter.

”Det har gjorts i större städer redan tidigare. I Stockholm finns kanske fem procent av vindarna kvar att bygga om, här i Kristianstad är 70 procent av vindarna obebyggda. Det är en outnyttjad resurs i arbetet med att förtäta staden, konstaterar Roger Liljenberg, som ser satsningen som en win-win för alla parter.

”Jag tjänar på det, bostadsrättföreningarna får ökade intäkter i form av ökad hyra, och de boende i huset får fler som delar på de fasta kostnaderna, säger Roger, som samarbetar med Lotta Sandberg på Mäklarhuset i arbetet med att hitta vindsobjekt och sedan sälja in lägenheterna till potentiella köpare.”

Hittills har Roger haft sju vindsprojekt, de flesta i sydvästra Skåne, runt Malmö och Lund. Det är dock inte Råkoll som bygger, utan där har Roger startat ett annat bolag, Von Bygg AB, i dag med 11 anställda. Råkoll är i grunden ett besiktningsbolag – som nu till hälften köpts av en aktör som tror på Rogers idé att skapa en besiktningsapp. Målet är att gå från åtta-nio miljoner i omsättning till runt 250 miljoner.

”Det är fullt möjligt om appen slår”, konstaterar Roger.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.