Nyetablering vill växa lagom

Byggkonsultbolaget Planör har precis etablerat sig i Kristianstad, och siktar på att vara fyra-fem anställda innan året är slut.

Magnus Brink är platschef för Planör i Kristianstad.
Magnus Brink är platschef för Planör i Kristianstad.

Planör, ett konsultbolag inom byggbranschen, har precis etablerat sig i Kristianstad.

Bolaget har funnits i sex år, från början som en sydlig etablering av Stockholmsbolaget EBAB, men då det var svårt att samarbeta med skilda förutsättningar valde man att dela på bolagen 2015, och EBAB Syd bytte namn till Planör. I dag finns Planör i Malmö och Helsingborg – och sedan den 1 april alltså i Kristianstad.

”Vi vill ha en ”familjekänsla” i bolaget. Så istället för att ha ett växande kontor väljer vi att etablera flera kontor, och kanske vara 10-12 anställda på plats. Våra ledord är hjärta, hjärna och ”jävlaranamma”, och med mindre enheter är det lättare att få en god gemenskap. Vi har väldigt stort fokus på att medarbetarna ska trivas, säger Magnus Brink, platschef för kontoret i Kristianstad.

Företaget satsar på långa relationer också med sina kunder – det vill säga i första hand byggföretag. Planör kan bistå med projektledare och byggansvariga på konsultbasis, de anställda i bolaget har som regel någon form av bygg- eller ingenjörsbakgrund. I dag är det två man på kontoret i Kristianstad, men innan året är slut hoppas man vara fyra-fem.

”Målet på sikt är att vi ska vara tio-tolv anställda här i Kristianstad”, säger Magnus Brink

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.