Oron förbyttes i förvåning när omsättningen tredubblades

När de första signalerna om Coronakrisens omfattning kom kände Ingvar Jönsson på Oppmanna plantskola en stor oro. Vad skulle detta egentligen innebära för företaget? Han hade definitivt inte räknat med att omsättningen skulle näst intill tredubblas.

Birgit och Torsten Jönsson driver Oppmanna Plantskola tillsammans med sonen Ingvar och dottern Maria (som inte vad med vid företagsbesöket och därför inte heller är med på bilden).
Birgit och Torsten Jönsson driver Oppmanna Plantskola tillsammans med sonen Ingvar och dottern Maria (som inte vad med vid företagsbesöket och därför inte heller är med på bilden).

-          Det har varit hektiskt under de senaste veckorna, vi har haft en enorm rush, och jobb sju dagar i veckan. Det trodde man ju inte när Coronakrisen först kom, då var jag väldigt orolig för vad det skulle innebära för vårt företag, konstaterar Ingvar, som driver Oppmanna Plantskola tillsammans med föräldrar och syster.

Oppmanna plantskola startades för 37 år sedan av Birgit och Torsten Jönsson, då som ett litet sidoprojekt till de ordinarie jobben. Successivt har plantskolan vuxit, och i dag är företaget ett etablerat men renodlat familjeföretag där förutom Birgit, Torsten och barnen Ingvar och Maria även Ingvars sambo Ann-Sofie samt Marias barn Julia och Johanna jobbar.

På drygt 400 kvadratmeter finns allt från krukväxter till sommarblommor, trädgårdspynt och krukor. Plantskolan konkurrerar med såväl lågt pris som personlig service, och är snabba att beställa hem vad än kunderna frågar efter.

-          Sen vet jag inte det där med konkurrens… det känns som det finns kundunderlag till alla oss som jobbar med trädgård och växter nu. Och att ligga ute på landsbygden som vi gör innebär både fördelar och nackdelar – vill man som Kristianstadsbo ha det enkelt kör man förmodligen till Solhaga. Att komma till oss blir mer som en utflykt, konstaterar Ingvar Jönsson, som har många tankar om man inte skulle kunna använda den vackra naturen runt Oppmanna och Arkelstorp för att locka ut fler människor till området.

-          Det hade gagnat alla företagen här ute, säger han.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.