Odla.nu fördubblade omsättningen i april

Odla.nu startade som ett forum för trädgårdsintresserade 1998. I dag bedriver företaget såväl e-handel som fysisk butik och egen produktion av trädgårdsväxter – och beräknas omsätta över 43 miljoner under 2020.

Bengt Håkansson har många planer för hur Odla.nu ska fortsätta att utvecklas och växa.
Bengt Håkansson har många planer för hur Odla.nu ska fortsätta att utvecklas och växa.

”Corona har inneburit en stor ökning av verksamheten. I april fördubblades omsättningen inom vår e-handel”, säger Bengt Håkansson, som driver Odla.nu i Viby.

Från början startades Odla.nu i Sösdala av två bröder. Intäkterna tänkte man få genom annonsförsäljning på forumet. Ganska snabbt utvecklades företaget dock till att sälja växter genom e-handel, och därifrån till att också producera sina egna produkter. Nu är Odla.nu ägt av Bonnier (ligger under Adlibris) och en aktör som i fjol omsatte 29 miljoner kronor.

Att prognosen för 2020 ligger på 43-44 miljoner i omsättning beror inte bara på det stora uppsvinget som en följd av Coronakrisen – Odla.nu flyttade i höstas verksamheten från de trångbodda lokalerna i Sösdala till Hörnhems växthus i Viby, och har därmed haft möjligheten att växa rejält. I dag jobbar ett 60-tal personer i butik, växthus och e-handel, med allt från odling till försäljning, packning, logistik och marknadsföring.

”Målet är att växa ytterligare. Vi sneglar mot den danska marknaden, där finns ingen e-handel inom växter i dag. Fast det innebär ju att vi redan är trångbodda på de 9 500 kvadratmeter vi har i dag…”, konstaterar Bengt Håkansson.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.