Tillväxtresan fortsätter för Mio i Kristianstad

För tio år sedan omsatte Mio i Kristianstad 50 miljoner. I dag har omsättningen nästan tredubblats. Tillväxtresan de senaste åren har varit enorm.

Sängar och soffor är det som Ola Ludvigsson på Mio i Kristianstad säljer allra mest av.
Sängar och soffor är det som Ola Ludvigsson på Mio i Kristianstad säljer allra mest av.

 ”Men det gäller att vara ödmjuk i framgång, och att göra så gott man kan varje dag. Man vet aldrig hur framtiden ser ut”, konstaterar ägaren Ola Ludvigsson.

Att möbelkedjan Mio går mycket bra såväl nationellt som i Kristianstad har flera olika orsaker. En är att möbler och inredning en längre tid varit en bransch i uppgång. Pandemin har också haft en positiv effekt på möbelbranschen, precis som i den andra branscherna som har koppling till hemmet.

”Första veckorna med Covid 19 tappade vi 26 procent i besöksfrekvens och 17 procent i omsättning. Men sedan vände det – både i juli och augusti har vi gjort siffror som varit ”all time high”, konstaterar Ola Ludvigsson.

När företaget gått bra, samtidigt som staten sänkt arbetsgivaravgiften som stödåtgärd har Ola Ludvigsson valt att lägga pengarna på ökad sponsring. Flera lokala föreningar, framför allt KDFF och KHK får stöd från Mio.

”Det är bra föreningar med mycket fin verksamhet – och man vill ju att pengarna ska gå tillbaka till stan”, konstaterar Ola.

Var är Mio om fem år?

”Ingen aning. Det har hänt så otroligt mycket de sista fem åren, att det är svårt att säga vad som kommer att hända framöver. Jag hade haft lättare att svara om du frågat mig för fem år sedan – även om jag förmodligen hade svarat lika fel då. Den utveckling vi har haft hade jag aldrig kunnat tänka mig, säger Ola Ludvigsson, som också är en av de drivande krafterna bakom Kristianstad Väst, företagsföreningen kring Härlövsområdet som just nu har 66 medlemmar.

”Målsättningen är att vi ska samla krafterna i hela Kristianstad, för att tillsammans skapa den bästa staden att åka till och handla i.”

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.