De vill skapa en mötesplats mitt i Arkelstorp

Ramona Thörn och Annika Thygesson ville göra något nytt. Därför startade de café i Arkelstorp. ”Här fanns ingen riktig mötesplats där man kunde sätta sig och ta en kopp kaffe”, säger tjejerna som driver Mejeriets Hörna.

Annika Thygesson och Ramona Thörn har startat eget företag i Arkelstorp. Sedan en månad tillbaka driver de caféet Mejeriets Hörna.
Annika Thygesson och Ramona Thörn har startat eget företag i Arkelstorp. Sedan en månad tillbaka driver de caféet Mejeriets Hörna.

Idén att starta eget har funnits ett tag, men det var i våras som väninnorna från Broby på allvar tog tag i saken. När pizzerian i Arkelstorp sa upp lokalen bestämde de sig för att starta café, och har sedan dess jobbat intensivt med att få igång verksamheten. I somras fick de tillgång till lokalerna, och har renoverat dem för caféverksamheten.

”Vi slapp söka bygglov eftersom det varit pizzarestaurang här tidigare. Däremot fick vi anmäla till miljö- och hälsoskyddsförvaltningen att vi startar livsmedelverksamhet, och de har också varit här för inspektion efter att vi öppnade. Vi hade nog väntat oss att det skulle vara mycket krångligare att komma igång än vad det var, säger Annika Thygesson.

Ramona Thörn är tjänstledig från jobbet i ett restaurangkök, Annika Thygesson sade upp sig från sin tjänst som lokalvårdare. De är inställda på att det säkert kommer bli tufft de första åren innan verksamheten är etablerad, men har flera olika idéer hur man skulle kunna utveckla café- och catering, bland annat genom samarbeten med andra lokala aktörer.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.