"Det är nu accepterat med digitala möten - som spar tid"

När Coronapandemin startade var oron stor hos familjeföretaget Malmberg. Det pratades om varsel och korttidspermitteringar. Inget av det har behövts. ”Däremot har personalen flyttat runt en del, beroende på var behoven ökat och minskat", säger Sara Malmberg, koncernchef.

Erik och Sara Malmberg tycker verksamheten flyter på bra i familjeföretaget i Yngsjö trots Coronapandemin, och ser positivt på framtiden.
Erik och Sara Malmberg tycker verksamheten flyter på bra i familjeföretaget i Yngsjö trots Coronapandemin, och ser positivt på framtiden.

De första veckorna i mars innebar en stor oro för hela näringslivet: Vad skulle Coronapandemin och restriktionerna för att minska smittspridning egentligen innebära? De enskilda företagen övervägde såväl varsel som kortidspermitteringar.

”Det gjorde vi också i första skedet, men sedan har vi insett att det inte behövts. Vissa ben i vår verksamhet går väldigt bra, andra har påverkats mer. Men genom att personalen flyttat lite mellan verksamheterna så har det fungerat bra. Att ha många ben att stå på har blivit en styrka genom den här tiden”, säger Sara Malmberg.

Verksamheten hos det anrika familjeföretaget i Yngsjö rullar därmed på. Just nu är man i full färd med att rekrytera, med att bygga för framtiden. Bara det senaste året har personalstyrkan vuxit från 156 personer till närmare 180. Post Corona är Malmberg redo att växla upp ytterligare inom miljöteknik, och sina affärsområden vattenrening, geoenergi, biogas och brunnsborrning.

En sak som blivit annorlunda genom Coronapandemin är alla digitala möten och webbinarier. Det hade förstås varit möjligt även innan pandemin, men nu har den digitala utvecklingen blivit accepterad på ett helt annat sätt – och tidsbesparingen är enorm.

”Det som tidigare kunde ta en hel dag med restider och allt klarar man av på en timme. Det här tror jag alla bolag kommer ta med sig även efter Corona”, säger Erik Malmberg.

 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.