Högsäsong för mäklarna efter sommarsemestern

Fastighetsmäklarbranschen är en bransch med ungefär lika många män som kvinnor. Men på Mäklarhuset i Åhus och Kristianstad finns bara tjejer på kontoret. Fyra av dem är dessutom delägare i företaget.

Lotta Sandberg, Lena Fridlund Danielsson, Amanda Sundquist, Helena Berg och Isabella Johnsson driver tillsammans Mäklarhuset i Åhus och Kristianstad.
Lotta Sandberg, Lena Fridlund Danielsson, Amanda Sundquist, Helena Berg och Isabella Johnsson driver tillsammans Mäklarhuset i Åhus och Kristianstad.

”Det skapar ett annat engagemang”, säger Lena Fridlund Danielsson, som startade Mäklarhuset i Åhus 2008.

I dag finns Mäklarhuset både i Åhus och i Kristianstad. Placeringen i Kristianstad är minst sagt central: kontoret ligger mitt på Västra Storgatan, mitt emot Symaskinshuset.

”Vi har ju en helt annan exponering i dag jämfört med när vi låg på Södertorg”, konstaterar Lotta Sandberg.

Tiden efter sommarsemestern är liksom efter jul- och nyårshelgerna högsäsong för mäklarna. Enligt dem sannolikt en följd av att ledig tid leder till funderingar och i förlängningen förändringar i människors liv. Sett över längre tid har Mäklarhuset heller inte märkt av någon avmattning på bostadsmarknaden, det är bra snurr och ytterst få objekt som inte blir sålda.

”Däremot har det förändrats vilka områden som är mest attraktiva. Nu är det stor efterfrågan på boende i Åhus, Hammar, Hammarslund, Öllsjö och Vä, konstaterar Helena Berg.

Generellt har det hänt oerhört mycket inom mäklarbranschen de senaste tio åren. Transparensen har ökat, liksom kanalerna att nå ut. Det har också ökat inflödet – som en av de största utmaningarna framöver för mäklarna blir att få tiden att räcka till.

”Att jobba effektivare och hitta sätt att spara tid är nödvändigt i dag”, säger Lena Fridlund Danielsson.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.