Kristianstads Golfklubb & Destination

Kristianstads Golfklubb & Destination är en av Sveriges äldsta golfbanor och som namnet visar, mer än bara en golfbana. Numera går det att boka in sig i någon av lodgerna för golfpaket med mat och boende.

Carl-Henrik Dahlqvist, en av ägarna till golfklubben, är noga med att tala om att de alltid vill att klubben ska vara en del av Åhus som destination. Deras egna gäster uppmanas att äta en middag på den egna restaurangen, men också passa på att besöka någon av Åhus andra krogar under sin vistelse. Klubben lockar till cirka 7000 övernattningar per år, men av dem bor bara 2000 i lodgerna. Övriga gäster bor på andra ställen i Åhus med omnejd.
Östra banan blev rankad som tredje bästa bana 2020, något som gör banan så pass välkänd att det inte krävs stora insatser på marknadsföring. Dock görs en del samarbeten med influensers som kommer för att spela och berätta om sin upplevelse av Kristianstads golfklubb.
Trettiofem personer har helårsanställning. En av dem är restaurangchef Mattias Olsson, som ser till att hungriga golfare kan få sig något till livs i den provisoriska restaurangbyggnaden. Bygget av en ny stor restaurang är i full gång och ska vara klar 2024, lagom till klubbens 100-årsjubileum.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.