Satsningen har lyft anrik bana

Topp fem bland svenska golfbanor. Åttonde bästa bana i Norden. Satsningen på den anrika golfbanan i Åhus har lett till stor uppmärksamhet i golfkretsar såväl nationellt som internationellt. Nu går Kristianstad Golfbana i Åhus AB in i nästa skede av storsatsningen.

Åhus Östra rankas nu som femte bästa golfbana i Sverige.
Åhus Östra rankas nu som femte bästa golfbana i Sverige.

I slutet av 2014 köpte en trio bestående av Carl-Henrik Dahlqvist, Klas Arildsson och Janne Bengtsson golfklubben i Åhus, som då hade ekonomiska problem. Sedan dess har en stor satsning med målsättning att skapa en av Sverige bästa golfanläggningar inletts.

”Målet är att ligga topp tio på rankingen av Svenska golfbanor, det är då man får de internationella besökarna”, konstaterar ”Carla” Dahlqvist.

I fjol rankades Åhus Östra som femte bästa golfbana i Sverige efter renovering och redesign av Pierre Fulke. Det talas mycket om satsningen i Åhus i Golfsverige, och redan nästa år räknar golfbolaget med att satsningen de gör ska vara lönsam rent driftmässigt.

I februari stod den nya maskinhallen klar, vilket inneburit att ytan i mitten av anläggningen nu blivit ledig. Här planeras boende – totalt 70 bäddar – samt en padelhall på 1200 kvadratmeter.

”Tanken är att första uthyrningen ska kunna ske från den 1 april nästa år”, säger ”Carla”.

Den nya maskinhallen stod klar i februari. Nu kan området mitt inne i golfanläggningen bebyggas med stugor och padelhall.
  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.