"Kagan" kör klubbarna i Kristianstad

"Kagans Buss" är välkänt i Kristianstad, inte minst i sportsammanhang. Roger Börjesson - själv gammal handbollsspelare i IFK Kristianstad - är nämligen den som kör idrottsklubbarna till och från matcherna.

Roger Börjesson - "Kagans buss"- tillsammans med Pierre Månsson vid företagsbesöket i Färlöv.
Roger Börjesson - "Kagans buss"- tillsammans med Pierre Månsson vid företagsbesöket i Färlöv.

Det är Roger Börjessons bussbolag som kör elitlagen – allt från IFK Kristianstad till KDFF och KIK. Idrottsresorna är en bas i hans hans bussverksamhet i dag. Men en stor del av verksamheten i bolaget handlar också om skräddarsydda gruppresor till olika utflyktsmål, allt från vinresor i Sydeuropa till utflykter strax utanför regionen. 

”60 + är en viktig kundkategori för mig”, konstaterar Börjesson.

Att Roger Börjesson skulle driva bussbolag fanns inte på kartan förr i tiden. Han var själv aktiv elithandbollsspelare i IFK, och utbildad elektriker.  

”Men att kombinera träning på elitnivå med att jobba på byggen gick inte, så jag tänkte om och utbildade mig till dataingenjör. Problemet var bara att jag var färdigutbildad precis lagom till IT-bubblan sprack, så det var omöjligt att hitta jobb”, berättar Roger.

Rogers far drev Hjärsås Buss, och hade länge velat att Roger skulle börja jobba för honom. Därmed startade ”Kagan” eget bolag, fick en skolvända och satte igång. Men två starka viljor som inte alltid ville utveckla verksamheten på samma sätt gjorde att det emellanåt gnisslade i maskineriet, och verksamheterna separerades så småningom. I dag kör ”Kagan” allt från konsertturer till långresor. Fem bussar finns i stallet, Roger sköter själv allt planerande och det administrativa.

”Jag sköter allt själv, gör mycket googlade på Booking.comn och Tripadviser när jag lägger upp resorna. Det gäller att bjuda på det där lilla extra i alla lägen. De små detaljerna kan göra hela grejen. Det är inte bara sånt som får kunderna att komma tillbaka – det ökar också din egen felmarginal. Råkar du köra fel är tålamodet större, säger Roger.

Även om Roger älskar sitt jobb så erkänner han att han jobbar för mycket. På sikt hade han velat anställa någon på halvtid för att få hjälp med det administrativa arbetet.

”Men det får vänta ett tag nu med tanke på att jag precis investerade i en ny buss”, säger ”Kagan”.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.