De vill skapa det lilla hotellet med familjär känsla

Paul Krona och Marie Eriksson tog över Hotell Briggen för två och ett halvt år sedan. Sedan dess har paret jobbat hårt med att rusta upp det gamla järnvägshotellet från mitten av 1800-talet och skapa ett familjärt litet hotell mitt i Åhus.

Marie Eriksson och Paul Krona driver Hotell Briggen i Åhus sedan två och ett halvt år tillbaka.
Marie Eriksson och Paul Krona driver Hotell Briggen i Åhus sedan två och ett halvt år tillbaka.

Hotell Briggen har 14 rum, fördelat på enkelrum, dubbelrum och familjerum. På sikt hoppas Marie och Paul kunna utöka hotellet något genom att också göra i ordning de gamla rummen på vinden. Förr i tiden – när järnvägshotellet var i bruk - så hyrdes också dessa rum ut, men dagens gäster hade nog tyckt det är lite väl lågt i tak.

”Vi funderar på att höja taket och renovera rummen”, säger Paul Krona.

När Marie Eriksson och Paul Krona köpte verksamheten av sina goda vänner hade ingen av dem tidigare erfarenhet av att driva hotell. Men verksamheten har flutit på bra, och i våras köpte paret också loss fastigheten. I dag består hotellgästerna mestadels av personer från medelåldern och uppåt, många är besökare till Absolut Home eller golfbanan. Sommartid är det fullbelagt, utmaningen ligger i att öka beläggningen vintertid. Möjligheten finns till exempel att hyra hela hotellet för konferenser och dylikt.

”Vi funderar ständigt på hur vi kan utveckla konceptet, och håller utkik efter nya samarbeten och nya möjligheter”, säger Marie Eriksson.

Marie jobbar mycket med den digitala marknadsföringen, att finnas med på bokningssajter, turistguider och liknande är viktigt, för att inte säga nödvändigt – även om det för ett litet hotell är rejält kostsamt.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.