Hårstudio med familjekänsla

När Årets Guldambassadör skulle koras var Hair-line i Kristianstad ett av de företag som fick allra flest nomineringar. När vi kommer dit på företagsbesök förstår vi varför: Vaia Nilsson och dottern Kleanthi Michialidou har lyckats skapa en speciell och varm atmosfär i sin hårsalong.

Vaia Nilsson, Kleanthi Michialidou, Johanna Andersson, Mimoza Zeka och Franceska Vidovic utgör personalen på Hair-line.
Vaia Nilsson, Kleanthi Michialidou, Johanna Andersson, Mimoza Zeka och Franceska Vidovic utgör personalen på Hair-line.

”Ni vet hur hårsalongerna brukar framställas i amerikanska filmer? Så är det ofta här, alla pratar med alla – ibland är det stora debatter som involverar hela salongen”, berättar de fem tjejerna som jobbar på Hair-line i centrala Kristianstad.

Vaia Nilsson startade salong Hair-line 1989, och sedan 2001 har hon funnits i lokalerna på Västra Storgatan. Långt dessförinnan var det dock frisersalong i lokalerna – bland annat har Skägg och Lockar legat där. I dag har Hairline fyra frisörer och en nagel- samt fransteknolog, alla i sitt eget bolag. Förutom Vaia Nilsson och Kleanthi Michialidou jobbar också Franceska Vidovic, Johanna Andersson och Mimoza Zeka på salongen.

”Vi trivs fantastiskt bra tillsammans och vi tror det speglar av sig också ut till kunderna, det är det som skapar atmosfären här”, säger Vaia.

Kundkretsen är varierad, men en sak kan de fyra frisörerna konstatera: Det är kändisar, influencers och sportstjärnor som sätter trenderna inom hårstyling.

”Många vill se ut som Kim Karashdian”, konstaterar Kleanthi.

Hairline trivs bra där de ligger i Kristianstad, men har en stor önskan:

”Folk borde se till att handla lokalt så staden behåller sina verksamheter. Det borde också finnas fler verksamheter att GÖRA i centrala Kristianstad”, tycker Franceska.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.