Målet: Att bli sydöstra Sveriges största marknadsbyrå

Alfred Appelros startade sitt första företag som 17-åring. Nu är han 25 och driver sydöstra Sveriges snabbast växande marknadsbyrå. Sedan i våras finns Get Social i Kristianstad.

Alfred Appelros har etablerat sitt företag Get Social högst upp i Kvarnen i centrala Kristianstad.
Alfred Appelros har etablerat sitt företag Get Social högst upp i Kvarnen i centrala Kristianstad.

”Målsättningen på sikt är att bli sydöstra Sveriges största reklambyrå. Vi tänker oss att växa med säljkontor över hela landet, men ha olika hubbar dit vi rekryterar. Kristianstad är en av de orterna, vi skulle få plats med 10-15 medarbetare i de här lokalerna”, säger grundaren och ägaren Alfred Appelros.

Byrån, som huserar högst upp i Kvarnens torn i centrala Kristianstad, har i dag 10 anställda, fyra i Kristianstad och resten i Olofström där bolaget startades. Eller nja, snart har Get Social 12 anställda – Alfred håller just nu på och rekryterar ytterligare två personer, en grafisk designer och en digital marknadsförare.

Rekryterar? Har inte Coronapandemin inneburit tuffa tider för en marknadsbyrå? Marknadsföring är en väl av sakerna företag drar in på först när det blir tuffa tider?

”Både och”, säger Alfred. ”En del av våra kunder bromsade in när Corona kom, men vi har också ett flertal kunder med stor marknadsföringsbudget som plötsligt inte kunde delta i fysiska evenemang som mässor och liknande. Och var lägger man då de pengarna istället? Jo – digitalt.”

Get Social jobbar med marknadsföring i allmänhet och digital marknadsföring i synnerhet. En av styrkorna i företaget som Alfred ser det är att han inte är en klassisk kreatör eller marknadsförare – däremot är han företagare ut i fingerspetsarna, och med duktiga kreatörer anställda kan Alfred tillföra företagarperspektivet.

Förutom de tre egna företagen är Alfred Appelros också medlem i intresseorganisationen Företagarnas riksstyrelse, och inte rädd att sticka ut hakan i olika debatter.

”Jag är samhällsintresserad och engagerad i näringslivsfrågor. Nu ser jag fram emot att engagera mig också i Kristianstad”, säger Alfred.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.