GDL: "Vi ser Kristianstad som en tillväxtregion"

GDL vill växa. I planerna finns att bygga ut anläggningen i Snårarp både åt söder och åt väster för att kunna husera andra aktörer. ”Vi ser Kristianstad som en tillväxtregion, det här är ett bra område”, säger platschef Joakim Ohlsson.

GDL:s lager i Snårarp utanför Kristianstad är på 10 500 kvadratmeter. Här finns bland annat centrallagret för Kiviks musteri.
GDL:s lager i Snårarp utanför Kristianstad är på 10 500 kvadratmeter. Här finns bland annat centrallagret för Kiviks musteri.

GDL är ett av Sveriges äldsta bolag, vid bildandet 1735 hette företaget ”Gamla Dragare-Laget”, och skötte logistiken i Helsingborgs hamn. Huvudkontoret finns fortfarande i Helsingborg, men nu finns GDL också på ett 20-tal andra orter i Sverige. I Kristianstad har man funnits sedan bolaget köpte lokala logistikföretaget GKF, 2018 invigdes det stora lagret i Snårarp som framför allt fungerar som centrallager för Kiviks Musteri. Bolaget omsätter totalt 3,6 miljarder och har cirka 600 anställda.

Och man vill fortsätta växa, inte minst i Kristianstad:

-          Förhoppningen är att vi ska kunna köpa marken söder om anläggningen. Som bekant för vi en diskussion med Bong som behöver hitta nya lokaler, säger Pär Landin.

GDL ser en enorm potential i nordöstra Skåne som logistikcenter. Medan den västra delen av länet är näst intill överetablerad så har området kring Kristianstad stor potential att växa.

-          Vi ser Kristianstad som en tillväxtregion. Kan vi få igång ett samarbete här och öppna upp affärerna finns det oerhört mycket att vinna, säger Joakim Ohlsson.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.