Tinia AB

Tinia är ett It-bolag som såg dagens ljus 2004 och som har sedan dess vuxit sig både större och starkare under nästan 18 år. Tina AB är idag en uppskattad partner till såväl små som stora företag.

Vi blev mottagna av VD Maria Hjalmarsson Green, som tillsammans med sin bror startade företaget i Östra Göinge, men som sedan 2008 även haft kontor i Kristianstad varav de senaste 8 åren i deras nuvarande mysiga ”vindsvåning” på Björkhemsvägen 17.
De beskriver sig som en strategisk helhetsleverantör av pedagogiska och framtidsanpassade IT-lösningar, och deras huvudsakliga målgrupp är privata, medelstora och stora företag.
Tinia är ett företag som inte bara vill lösa ett företags problem utan de vill skapa en upplevelse, och de har också ett stort socialt engagemang, bl.a. genom att man arrangerat egna auktioner, där de skänkt pengarna från intäkterna till Musikhjälpen.
Man har också ett lokalt engagemang, där man är involverad i diverse nätverk för att bidra med en ökad kunskap kring IT-frågor. Man har ett stort fokus på pedagogisk service, då det inte alltid är så att användare har samma stora kompetens inom området som Tinia:s experter.
Under vårt samtal så beskriver Maria att dagens stora fråga är IT-säkerhet, och att många företag under pandemin började inse vikten av en ökad trygghet mot Cyber attacker, men att det först nu under rådande situation i Ukraina blivit en fråga som fler och fler tar på större allvar.
- ALLA företag har idag ett stort behov av en ökad förståelse för hur viktigt det är att skydda företagets enheter, såsom datorer och mobiltelefoner, säger Maria, när vi frågar om det är en stor efterfrågan på deras typ av tjänster.
Vi tackar för ett lärorikt samtal, och önskar Maria med personal stort lycka till framöver.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.