Hotell Park Allé

Den 19 januari besöker vi Hotell Park Allé, ett nytt namn på anrikt hotell i Kristianstad. Mitt i fjärde pandemivågen har Johanna Rosén just beställt nya skyltar till hotellet mitt emot Tivoliparken. - Har vi klarat oss så här långt måste vi kämpa vidare, säger Johanna.

När Duxiana beslutade sig för att enbart behålla sitt Malmöhotell passade det bra för Hotell Duxiana i Kristianstad att byta namn. Namnet Hotel Park Allé säger något om läget på Västra Boulevarden som ju är en slags allé. Namnbytet hänger ihop med den satsning som hotellet gör i fastigheten, som bland annat inneburit badrumsrenovering och att få ett familjerum klart.
En satsning på lokala samarbeten ska också bidra till hotellets attraktivitet. Till exempel kommer Viola Design och byter till nya fräscha blommor varje vecka och brödet till hotellfrukosten levereras av Darins Bageri.
Konferensbokningar och affärsresande minskar drastiskt här precis som på de flesta andra hotell, men ett ökande antal familjer och teaterbesökare skapar positiva förhoppningar.
Den nationella cykelleden Sydostleden passerar genom Kristianstad liksom en del andra cykelturer. Det passar bra eftersom en grupp som ökar är cykelturisterna. De flesta från Sverige men också en del cyklande turister från Nederländerna. Med egen innergård där det är möjligt för gästerna att låsa in sina cyklar är detta en målgrupp Johanna gärna jobbar mer mot.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.