Fastighetsbyrån

1966 startade dåvarande Sparbanken Fastighetsbyrån, och sedan dess har Sparbanken blivit Swedbank och fastighetsbyrån blivit ett helägt dotterbolag.

I Kristianstad sitter sedan 2020 Jens Persson och Carina Back som franchisetagare, och jobbar tillsammans med sina medarbetare med ambitionen att fortsätta vara marknadsledande i regionen.
När vi en fredag för ett par veckor sedan gjorde företagsbesök hos Fastighetsbyrån i Kristianstad så välkomnas vi av lokaler i mjuka och varma färger, där man har såväl arbetsplatser som avskilda rum där det görs affärer, dvs där fastigheter byter ägare varje år.
Vi blir guidade runt i lokalerna och samtidigt berättar de om hur de har utvecklat lokalerna för att skapa en trevlig atmosfär.
- Vi har alla typer av affärer, det är nyproduktion, husförsäljningar, dödsbon som skall säljas, så det är många situationer vi ställs inför berättar Jens Persson, en av två franchisetagare.
Man finns idag på 5 platser i den här regionen, där man är ensamma ägare i Kristianstad – Åhus med huvudkontor i Kristianstad, men är också verksamma i Bromölla, Sölvesborg, Olofström och i Broby där man har partnerskap med andra aktörer på 3 av platserna.
Det finns idag 260 kontor inom Fastighetsbyrån i Sverige, och 20 kontor i utlandet (Spanien och Portugal).
Jens och Carina berättar också att man hade stor hjälp av de utländska kontorens arbetssätt under pandemin, då man i utlandet jobbat med digitala visningar under lång tid.
Man jobbar med fokus på att ha väldigt nöjda kunder, och lyckas uppenbarligen då man landade på 83% supernöjda kunder under förra året.
De berättar också att det idag som en följd av pandemins ändrade levnadsvanor blivit fler och fler som väljer att flytta från stad till landsbygd. Detta innebär också att Kristianstad med omnejd blivit en än mer attraktiv plats att sätta bo på. En annan av orsakerna till det är E22:ans utbyggnad som idag gör restiden mellan Malmö och Nordöstra Skåne kortare än för bara några år sedan.
Villor och bostadsrätter är fastighetsbyråns marknad idag, och de jobbar mycket med ”på gång” för att visa vad som kommer ut inom kort, samt att de också jobbar aktivt med ett spekulantregister, där de försöker att para ihop köpare och säljare utifrån deras önskade behov.
I framtiden är det inte otroligt att vi ser Fastighetsbyrån som avsändare även när det gäller andra typer av fastigheter, men det är en av de utmaningar som man jobbar med att förkovra sig inom, så framtiden är säkert lika blomstrande som historien, då man väljer att aldrig sitta ner och vara nöjda.
Det var såväl inspirerande som lärorikt att få ta del av er verksamhet, och vi tackar Carina och Jens med personal lycka till även i framtiden.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.