Café Sandhem

Den 11 februari besöker vi Café Sandhem i Vä. Café Sandhem är ett bageri som grundades 1935 med inspiration från farmor Emma som hade bageri och café hemma i huset Sandhem. I dag har familjeföretaget en verksamhet med ett brett utbud och ett 15-tal anställda.

Café Sandhem erbjuder frukostbuffé, dagens lunch, catering, tårtor och bakelser. Sandhems egna bagare, konditorer och kallskänkor gör allt från grunden och det är ett genuint hantverk som sätter sin prägel och kvalitet på utbudet. Själva cafélokalen är rymlig och har gott om utrymme mellan borden. Det har varit en fördel under Corona-restriktionerna, säger Annette Lyberg som arbetar på Café Sandhem.

I sin roll i caféet möter Annette många kunder varje dag och vi passade på att fråga henne om utländska turister hittar dit? De har en del stamgäster från Tyskland och Danmark som har stugor i närheten. De har kommit även under pandemin. Annars är det många stammisar. Till exempel de som jobbar på industriområdet Öllsjö, Väbor och övriga kommuninvånare. Vi frågar om det är någon dagens som är extra populär och då skrattar Annette och säger:
– schnitzel, då blir det fullt hus.

Många kunder stannar till för fika eller mat på väg mellan Blekinge och Malmö. De hittar Café Sandhem på Google när de letar efter ett matställe nära E22. På Google har Café Sandhem många recensioner och har ett högt betyg på Google My Business.

Den vanligaste frågan kunderna är om vägbeskrivningar och det ställer de gärna upp och hjälper sina kunder med.

Vi tackar Annette för en trevlig pratstund och för att hon berättade om Café Sandhem för oss. 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.