Araslövs Golf & Resort

En torsdag för ett par veckor sedan fick vi möjligheten att besöka Araslövs Golf & Resort en 36-håls golfanläggning med alla tillhörande faciliteter, och bara genom att rulla in på området sänks pulsen med ett antal slag, då den miljön som man möts av skapar ett stort lugn.

Lugnet varade dock inte så länge, då vi togs emot av tre män med massor av energi. Gustaf Hagen som är klubbchef, Klas Arildsson, ny ordförande och Mattias Bengtsson som är banchef.
Besöket inleddes med en guidad tur runt anläggningen, där Mattias stolt berättar om de insatser man gör på anläggningen med fokus på ekologisk hållbarhet, vilket inkluderar såväl sandfållor för insekter som får i hagarna som agerar gräsklippare under säsongen (dock inte på banan). Bihotell, storkbon och fladdermusholkar är andra insatser som man har gjort i närtid i syfte att gynna miljön, och man har också planer på att återvinna vatten i närområdet till dammarna för att bidra till ett bättre miljöarbete.
Mattias berättade också att de har ett väldigt bra samarbete med Vattenriket/Biosfärkontoret kring arbetet med ekologisk hållbarhet.
Hållbarhetstänket ligger högt på prioriteringslistan, och man kan inte undvika att höra en stolthet i rösten när de pratar om de saker som är gjorda, med all rätt.
När vi passerar deras personalboende, berättar de att de har 20 helårsanställda, och under högsäsong så innehåller lönelistan drygt 55 personer. Många av säsongsarbetarna kommer tillbaka, vilket både Gustaf och Mattias vittnar om måste vara ett bevis på att de lyckats skapa en god arbetsmiljö.
Bredvid personalboendet ligger den ena hotelldelen, och tillsammans med den nyare delen som byggdes klart 2018, så har man idag totalt 96 bäddar, samt en konferensdel i den nyare delen.
Golfpaketen är den största inkomstkällan på anläggningen, och bidrar till de 7500 golfnätter som säljs varje år. Till detta skall läggas 25 000 greenfeerundor/år (greenfee=en avgift man som gäst betalar för att spela på banan), så förstår ni att det är en hel del människor i omlopp under säsongen som i huvudsak pågår april-oktober.
Den långa säsongen, och främst den tidiga starten på säsongen, bidrar till att Araslöv är ett attraktivt besöksmål för många besökare från andra delar av Sverige, men också för våra grannar på andra sidan Öresund. Danskarna är en stor kundgrupp till Araslöv Golf & Resort, mycket pga. miljön med skog, vacker natur och Araslövssjön som flyter längs med delar av banan.
Araslövs GK har ca 1500 medlemmar som nyttjar banorna frekvent, och man har även Araslöv Shop & Academy som drivs av Marcus & Linda Lindell, samt Araslöv Krog som är en restaurangverksamhet som också finns inom anläggningen, vägg i vägg med klubbhuset.
Att fortsätta utveckla anläggningen, ligger hela tiden i fokus och nu är det dags att ta nästa steg, och det är att uppdatera golfbanorna, och till sin hjälp kommer man att ta in Johan Benestam som är banarkitekt, och detta för att ge framtida besökare en ännu större anledning att vilja återkomma till denna fina anläggning.
Vi tackar Gustaf, Klas och Mattias för ett trevligt besök, och vill ni veta mer om anläggningen, så är den väl värd ett besök.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.