Skönhetssalongen som blivit ett utflyktsmål

När Anna Nord startade Ruth & Hilding mitt ute på landet möttes hon av skepticism: ”Det går ju aldrig att ha skönhets- och kroppsbehandlingar så avlägset, du behöver ligga centralt”. 11 år senare är verksamheten helt rätt i tiden.

Göran och Anna Nord är entreprenörerna bakom Ruth & Hilding med säte i Legeved.
Göran och Anna Nord är entreprenörerna bakom Ruth & Hilding med säte i Legeved.

- Det blir som ett helt utflyktsmål, många av mina kunder älskar att komma hit, säger Anna.

Ruth och Hilding erbjuder allt från frans- och brynfärgning till manikyr, make up och ansiktsbehandlingar.

- Jag gör egentligen allt utom fötter och massage. Jag jobbar ju också med healing och är utbildad coach så det handlar om såväl kroppen som tankarna och själen, säger Anna Nord.

Den varsamt renoverade stugan i Legeved ger ett rustikt och stillsamt intryck, med naturen inpå knuten, sprakande brasa och mysig inredning. Målet är också att salongen ska vara en plats för avkoppling och lugn.

- Vi erbjuder behandlingar för både kvinnor och män, men 90 procent av kundkretsen är kvinnor. Många är stamkunder, den enda marknadsföringen är egentligen sociala medier och rekommendationer, säger Anna.

Maken Göran är med i bolaget (namnet Ruth och Hilding kommer från Görans mormor och hennes bror, som tidigare bodde i huset i Legeved), men hans del i verksamheten är att jobba med uthyrning av massagestolar till företag.

- Fast den verksamheten stendog ju under pandemin när alla jobbade hemma, konstaterar Göran, som annars jobbar som försäljningskonsult av drycker från Österlenbryggarna och Hammar.

På sommaren utökas verksamheten med Bed & Breakfast - då stänger salongen för några veckor och stugan hyrs ut med möjlighet upp till sex sovplatser.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.