Rackartyg har fullt upp - ett helt år framåt

Tapetserarverkstaden Rackartyg startades i liten skala hemma i familjens garage för snart 20 år sedan. I dag är lokalerna dubbelt så stora – och Camilla Revhult och Ludwig Andersson har orderböckerna fulla ett år framåt.

Ludwig Andersson och Camilla Revhult startade Rackartyg 2001. Sedan snart fem år finns företaget i Skepparslöv - och de båda tapetserarna har fullt upp att göra. Pandemin har ökat intresset för att klä om gamla möbler ytterligare.
Ludwig Andersson och Camilla Revhult startade Rackartyg 2001. Sedan snart fem år finns företaget i Skepparslöv - och de båda tapetserarna har fullt upp att göra. Pandemin har ökat intresset för att klä om gamla möbler ytterligare.

Ludwig och Camilla träffades på utbildningen till tapetserare i Uddevalla för många år sedan. Beslutet att starta eget företag växte fram successivt, och när Rackartyg startades 2002 var det parallellt med att båda hade heltidsjobb.

- Företaget växte långsamt, och alla pengar vi tjänade där återinvesterades. Det tog ganska lång tid innan först Ludwig började jobba heltid i Rackartyg och därefter jag. Hade sociala medier funnits på den tiden hade det nog gått snabbare, berättar Camilla.

Så småningom blev verkstaden hemma vid bostaden på Vilan för trång, och jakten började på en ny, större lokal. För 4,5 år sedan flyttade företaget till Mastervents gamla lokaler i Skepparslöv. Nu är det full snurr på verksamheten – Rackartyg är i princip den enda tapetserarverkstaden i trakten, och även om intresset för att klä om och renovera gamla möbler var stort tidigare har pandemin inneburit ett rejält uppsving.

- Här ligger vi fantastiskt bra, och lokalerna är perfekta. De är dubbelt så stora som det vi hade innan. Vi har också precis som tidigare valt att ha vår bostad precis i anslutning till verkstaden, säger Camilla.

Verksamheten har sedan i slutet av förra året utökats med en butik – Retro – med gamla saker. Fast att växa ytterligare som tapetserarverkstad är ingenting Camilla och Ludwig planerar:

- Vi har inga planer på att anställa – och om vi hade haft det så vem skulle anställas? Det finns knappt några tapetserare kvar i dag, och utbildningarna har lagts ned eftersom unga inte söker till hantverksyrken längre, konstaterar Ludwig.

 

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.