"Vi ligger bra här mitt i Tollarp"

Daniel Lennartssons hjärta klappar för Tollarp. Han hade gärna sett att alla anställda på IT-företaget Ledaco som Daniel äger och driver hade bott och verkat i Tollarp. ”Men många av de vi anställer kommer från miljonstäder och tycker till och med Stockholm är litet”, ler Daniel.

Daniel Lennartsson startade it-företaget Ledaco 2006. I dag har Tollarpsföretaget 24 anställda och omsätter runt 20 miljoner kronor.
Daniel Lennartsson startade it-företaget Ledaco 2006. I dag har Tollarpsföretaget 24 anställda och omsätter runt 20 miljoner kronor.

Därmed har Tollarpsföretaget kontor också i Stockholm och Indien. Och även om Daniel, som ensam ägare och vd i företaget, ofta besöker Stockholm så är det den skånska orten som ligger honom varmast om hjärtat.

- Vi ser ju oss som en del av Kristianstad, och vi ligger mycket bra här mitt i Tollarp. Att det blivit ett stort intresse för etableringar av IT-företag i Kristianstad på sistone är bara positivt – det kan leda till att det blir lättare att rekrytera för alla IT-företagen. Och vi märker egentligen inte av en ökad konkurrens – vi har inte så många lokala kunder.

Daniel Lennartsson startade Ledaco 2006. Han var då utbildad dataingenjör, hade anställning och tänkte sig jobba med det egna företaget på kvällar och helger. Men kundkretsen utökades snabbt, och Daniel valde att stasa på sitt företag på heltid.

I dag har Ledaco 24 anställda, och omsätter runt 20 miljoner kronor.

- Vi fortsätter växa. Även om vi hade en liten dipp i slutet av 2020 så kommer nästa bokslut att landa lite över 20 miljoner kronor, konstaterar Daniel Lennartsson.

Ledaco är framför allt ett företag för IT-tjänster, med it-konsulter som jobbar såväl inhouse som ute hos kund. Sedan några år har företaget också datorbutik och verkstad i lokalerna på Polgatan i Tollarp.

- Det är inte någon stor del av vår verksamhet, men en bra och rolig kontakt att ha med byn, säger Lennartsson.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.