Bröderna Joelssons företag har vuxit med raketfart

Tre bröder som sedan fem år driver ett IT-företag med omsättning på drygt 40 miljoner. Utvecklingen för Joelsson Media Group har varit raketartad. ”När vi startade företaget var målet att få det att gå runt”, berättar Mathias Joelsson.

Anton, Mathias och Erik Joelsson startade Joelsson Media Group för fem år sedan. Nu omsätter företaget över 40 miljoner kronor om året och har 13 anställda.
Anton, Mathias och Erik Joelsson startade Joelsson Media Group för fem år sedan. Nu omsätter företaget över 40 miljoner kronor om året och har 13 anställda.

Direkt efter gymnasiet flyttade äldsta brodern Mathias till Malmö, och fick där jobb på ett IT-företag som sålde hemsidor. Så småningom började också mellanbrodern Anton på företaget. När företaget skulle flytta verksamheten till annan ort bestämde sig bröderna för att starta eget – hemma i Kristianstad. Tillsammans med yngsta brodern Erik startade de ett företag som byggde hemsidor – utan att kunna bygga hemsidor.

”Vi satt och lärde oss själva, genom att titta på youtube, facebook och olika forum” berättar Anton.

Det stora lyftet för Joelsson Media Group kom när bröderna började jobba mer med lead marketing, det vill säga metoder för att hemsidorna ska komma högt vid sökningar och generera mycket trafik.

”Vi var tidigt ute när det gällde sociala medier, video, youtube och sökordsoptimering. Så vi hade väl lite flyt som erbjöd rätt produkt vid rätt tidpunkt. Samtidigt jobbade vi oerhört hårt de första åren – från 09.00 på morgonen till 22.00 på kvällen”, förklarar Anton den snabba tillväxten.

I början var det bara de tre bröderna som jobbade i företaget. Nu är man totalt 13 anställda – inklusive systemutvecklare.

”Allt eftersom har vi plockat in de som faktiskt KAN koda hemsidor”, säger Anton.

Även om bröderna fortfarande vill att bolaget ska växa så ligger mycket fokus i dag på att bibehålla och utveckla det arbete man gör för de befintliga kunderna. På olika sätt jobbar man också med att bredda verksamheten.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.