Anrikt företag i Tollarp fortsätter att utvecklas

Erik A Olssons mekaniska är Tollarps äldsta företag. Resan har gått från att vara smedja via trappräcken till dagens position som ett av landets ledande företag inom avancerad svetsning och bearbetning.

Thomas Olsson är fjärde generationen att driva Erik A Olssons mekaniska i Tollarp.
Thomas Olsson är fjärde generationen att driva Erik A Olssons mekaniska i Tollarp.

Erik A Olssons mekaniska grundades 1880, och var ursprungligen en smedja som servade det lokala näringslivet. Under åren har Tollarpsföretaget ibland blomstrat, ibland haft det tuffare.  

- Resan har inte varit spikrak, men i dag har vi en stabil grund och många ben att stå på. Vi har utvecklats bra, säger Thomas Olsson, som äger och driver företaget i fjärde generationen.

I dag arbetar närmare 25 personer på företaget som i fjol omsatte cirka 40 miljoner. Framtiden ser också ljus ut: orderingången har ökat sedan i maj, prognosen för nästa år (delat räkenskapsår) ser ut att landa runt 50 miljoner och det har också kommit in en del nya kunder. Företaget är idag inriktat på legotillverkning av olika slag inom segmenten maskiner, grus, high tech och järnväg.

- Vi försöker ha en jämn fördelning av våra kunder, så vi inte blir för beroende av en enskild kund. Man såg ju på 70-talet vad som hände när kolleger i branschen var väldigt beroende av Tetrapack. Vi vill helst inte ha någon kund som har mer än 25 procent av vår verksamhet - men det kan vara lite problematiskt i takt med att våra kunder växer, säger Thomas Olsson.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.