Eko växer

Med butiker runt om i hela Sverige och etableringar på gång i både Skövde och Uppsala så har Eko-konceptet tagit Sverige med storm.

EKO är ett familjeägt företag inom Bergendahlskoncernen med det centrala kontoret kvar i Fjälkinge och stora etableringar över hela Sverige.
EKO är ett familjeägt företag inom Bergendahlskoncernen med det centrala kontoret kvar i Fjälkinge och stora etableringar över hela Sverige.

- Vi behöver knappt marknadsföra oss längre i samband med öppning. Där är oändligt långa köer som vill in och ta del av våra erbjudanden, säger Ted Berggren, VD Eko, som också trycker på vikten av upplevelsen i samband med en shoppingtur på Eko.

Det har hänt en hel del sedan Ted Berggren klev in i Eko stormarknad för 10 år sedan. Eko, som säljer allt för familjen och är duktiga i säsong med upplevelsen i fokus med tillhörande event för såväl vuxna som barn, har lyckats särskilja sig på marknaden med kända varumärken och låga priser. Med sitt nya koncept ”att man kliver in i en taxfree-butik” med känslan av butiker i butiken som växer fram än mer har det skapat en tydlig butiksplanering med de nya etableringarna runtom i Sverige.

-Det är väldigt tydligt i våra nya butiker att det är ett koncept som är väldigt trivsamt ur ett kundperspektiv, säger Ted.

Sedan 2019 har Eko gått från 5 butiker till 10 butiker runt om i Sverige där huvudkontoret fortfarande är kvar i Fjälkinge som samarbetar med ungefär 200 leverantörer.

-I takt med att vi etablerar oss behöver vi planera ytor för mer personal på huvudkontoret här i Fjälkinge. Där har vi nu senast kunnat anställa personal med spetskompetens inom IT som också bor i vårt närområde. Pandemin har absolut gjort att vi blivit mer digitala men det är en viktig del i vår kultur att vi gillar att komma till jobbet, trivs med att arbeta tillsammans och vara som en stor familj mot gemensamma mål, säger Ted.

Under pandemin byggde de även ut verksamheten i Fjälkinge med ett café, ”Enjoy”, som hänger samman med snabbmatsrestaurangen i anslutning till in-/utgången.

-Enjoy har blivit ett bra tillskott för oss som erbjuder kunden ett mervärde när man väl är på plats. Vi har gått mer och mer mot att bli en utflyktsdestination med ett stort upptagningsområde och med detta behöver vi även se till att kunden kan ta en god paus i samband med shoppingen, nämner Ted.

När kommunalrådet Pierre Månsson tillsammans med Näringslivschefen, Tina Gunnarsson och näringslivsutvecklare Johan Ceimertz besökte Ted var även julförsäljningen i full gång med en hel avdelning full av julattiraljer. Givetvis var den berömda tomtestolen ett måste innan vi tackade Ted och Eko för den här gången.

Eko-butiker i Sverige:

Fjälkinge, Malmö, Borås, Kalmar, Västerås, Örebro, Sundsvall, Norrköping, Skövde och Uppsala

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.