Bykrogen i Österslöv

-Tidigare hade vi 90% gäster från Kristianstadsområdet, idag har vi 95% tillresande som bor på hotellet och njuta vår avsmakningsmeny säger Richard Nilsson, ägare av Bykrogen i Österslöv.

2018 ändra Bykrogen sitt koncept från att gå från den lokala Bykrogen till att börja utforska och testa nya matmöjligheter, som fine-dining.
-Det var egentligen två hemvändarkockar som började utmana mig och krogen och på den vägen är det, skrattar Richard.
Interiört har de också gjort en del förändringar, lite mer stilren känsla numera, blandat med värme.
Omställningen av sin verksamhet har gjort att de klarat sig väl under pandemin, även om alla avbokningar kom över en natt, det tog stopp i en månad, men sen började bokningarna sakta trilla in igen.


Fram till jul har de 72 matlagningar ( två restaurangkök som sällskap kan boka in sig på), fullbokat på gåsamiddagarna och den 19 november drar julborden igång med full fart.

Under samtalets gång berättar Richard att Bykrogen har blivit nominerade till priset ”Skånes bästa” av Magasin Skåne, - Fantastiskt roligt och jag känner mig stolt över vår prestation, att vår resa uppmärksammas, säger Richard.
När vi sitter i den sköna soffgruppen kommer personalen fram, hälsar och skojar, det är en härlig atmosfär vi befinner oss i, snabbt springer tiden iväg och vi håller tummarna för att Richard och hans gäng plockar hem priset!

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.