Beijer Byggmaterial slår upp portarna i Kristianstad

Nu slår Beijers Byggmaterial upp portarna till anläggningen i Kristianstad. Äntligen, skulle man kunna säga. ”Vi har jobbat för den här etableringen i hur många år som helst”, säger regionchef Melker Nilsson.

Filialchef Dick Nilsson, regionchef Melker Nilsson och Henrik Fransson, regionalt operativ chef, är både glada och stolta över den nya Beijer-anläggningen i Kristianstad.
Filialchef Dick Nilsson, regionchef Melker Nilsson och Henrik Fransson, regionalt operativ chef, är både glada och stolta över den nya Beijer-anläggningen i Kristianstad.

Butiken på Björkhemsområdet precis bakom Bilcentrum är Beijers 83:e anläggning i Sverige och den 15:e i regionen. Det blir dock egentligen inte någon utökning av antalet butiker, då anläggningen i Sölvesborg omlokaliseras till Kristianstad. Därmed finns Beijer Byggmaterial nu i Karlskrona, Karlshamn. Kristianstad och Hörby. Butiken i Kristianstad är 4 000 kvadratmeter stor, totalytan ungefär 5 500. 

- Vi har haft Kristianstad i åtanke i många år, men inte riktigt hittat den rätta lokaliseringen. Så att vi hittat dessa lokaler med en närmast perfekt lokalisering känns som en fullträff – även om vi gärna hade haft lite större yta än vad som fanns att tillgå, säger Melker Nilsson.

Varför är Kristianstad så intressant för er?

- Det är en större stad där det händer mycket och byggs mycket. Vi har också många lokala byggfirmor, såväl stora som små, varav flera redan är våra kunder. När vi också finns på plats kommer vi kunna tillhandahålla en än bättre service, säger Melker.

Beijer riktar sig i första hand mot proffsen, det vill säga byggfirmorna, även om även konsumenter är välkomna till butiken (fördelningen ligger ungefär 80-20).  Såväl på konsument- som på proffssidan är det just nu högtryck på byggmaterial. Pandemin har inte fått byggbranschen att stanna av – däremot märker man brist på visst material, exempelvis virke och OSB (en skiva man sätter bakom gipsväggen).

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.