Advania - doldisen som vill hålla sig i mitten

Det finns de riktigt stora it-företagen med miljarder i omsättning och tusentals anställda. Och så finns det it-företagen som är väldigt små. ”Vi fyller tomrummet där emellan, Advania är det medelstora och lokala företaget”, säger Henrik Stjernberg, Advania i Kristianstad.

Petter Sjödal och Henrik Stjernberg trivs i den nyrenoverade lokalerna på Östra Boulevarden. Ytorna ger Advania i Kristianstad möjlighet att växa ytterligare.
Petter Sjödal och Henrik Stjernberg trivs i den nyrenoverade lokalerna på Östra Boulevarden. Ytorna ger Advania i Kristianstad möjlighet att växa ytterligare.

Advania har funnits i Kristianstad sedan 2010, och finns sedan snart ett år tillbaka i nyrenoverade lokaler på Östra Boulevarden. Från början startades Kristianstadsföretaget som en filial till Kerfi av åtta kollegor från it-företaget Logica. Henrik Stjernberg och Jonas Mellberg som varit med från början har nu fått sällskap av närmare 35 medarbetare till inom affärsområdet Development på Advania.

- Vi kunde ha varit ännu fler om det varit lättare att hitta kompetens inom vårt område. Vi har en dialog med Högskolan för att se hur vi kan bidra till att systemvetarutbildningarna anpassas efter marknadens behov, säger Henrik Stjernberg.

Advania i Sverige har cirka 700 medarbetare och omsätter 3 miljarder kronor. Företaget har sina kunder inom både privat och offentlig sektor, med en liten övervikt på det privata. Företaget tillhandahåller allt från helhetslösningar inom IT till service och hjälp med utveckling.

- Inom affärsområdet Development är vi lite anonyma och gör inte så mycket väsen av oss. Vi marknadsför oss inte lokalt utan jobbar mer med kundrekrytering genom rekommendationer. Det kan vi göra tack vare att vi har så nöjda kunder, det  är väldigt få kunder som lämnar oss, säger Henrik Stjernberg.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.