ABK fortsätter utöka beståndet av bostäder

Det kommunägda bostadsbolaget ABK har totalt 9 200 lägenheter i Kristianstads kommun. Genom de 48 nyproducerade lägenheterna i kvarteret Lugnet på Östermalm utökas beståndet ytterligare.

På Östermalm i Kristianstad finns ABK:s nya bostadsområde Lugnet - 48 nyproducerade lägenheter som nu väntar på sina första hyresgäster.
På Östermalm i Kristianstad finns ABK:s nya bostadsområde Lugnet - 48 nyproducerade lägenheter som nu väntar på sina första hyresgäster.

De blivande hyresgästerna har några dagar tidigare fått gå på visning i sina kommande bostäder, och nöjdheten var stor. Samtidigt finns det fortfarande några lägenheter lediga i det nya beståndet (42 av 48 är uthyrda).

- Det har varit en viss tröghet i uthyrningen av de sista lägenheterna, och det är något vi inte upplevt tidigare. Å andra sidan har det byggts väldigt mycket bostäder det sista – till exempel färdigställde vi 91 lägenheter i Hammar för bara något år sedan, och andra aktörer har också byggt mycket, berättar Jeanette Wilson på ABK:s uthyrningsavdelning.

ABK, som bildades redan 1950, har i många år haft sitt huvudkontor på norr. I takt med att bolaget vuxit har dock lokalerna blivit för trånga, och därmed flyttade det kommunala bostadsbolaget i fjol till ett nytt läge mitt i stadskärnan. Här har ABK:s tjänstemän kunnat samlas på samma plats, istället för att sitta utspridda i olika lokaler och lägenheter. Nu jobbar 70 personer i de nyrenoverade lokalerna på Östra Boulevarden, totalt jobbar 200 på ABK.

- Vi har fått mycket uppskattning för de nya lokalerna, och nu när restriktionerna efter pandemin lättats har vi också märkt att vi får fler besökare. Vi har ju velat etablera oss mitt i staden för att hjälpa till att öka flödena av människor i stadskärnan, säger Henrik Strand, vd för ABK.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.