Fogarolli: "Vi fick tänka till och hitta nya vägar"

I november blev Michael Englesson och Pauline Jaldeheim franchisetagare till Fogarolli, som säljer kaffe via moped. Men lagom till säsongen skulle dra igång kom Corona. ”Det var bara att tänka till och ställa om”, säger Michael Englesson.

Pauline Jaldeheim och Michael Englesson har startat kaffeföretaget Fogarolli i Kristianstad. Fast planerna har fått justeras en hel del som en följd av Coronakrisen.
Pauline Jaldeheim och Michael Englesson har startat kaffeföretaget Fogarolli i Kristianstad. Fast planerna har fått justeras en hel del som en följd av Coronakrisen.

Franchisekonceptet med Fogarollis kaffemopeder finns i dag på 25 olika platser i landet. Företaget startades 2006 av Christina Fogarolli och hennes make Sebastian efter att Italienfödda Christina konstaterat att det ”finns ju inget gott kaffe i Sverige”.  Att Michael och Pauline klev in som franchisetagare förra hösten var en följd av att de vid flera tillfällen – inte minst genom Kristianstad Arena Cup, där Michael varit engagerad – kommit i kontakt med konceptet och tyckt det varit intressant.

-          Vi har andra jobb också, det här var tänkt som en sidosyssla, säger Pauline.

Inför första säsongen såg det bra ut, inriktningen för kaffemopederna är konferenser, evenemang, mässor och liknande, och i februari månad var kalendern för våren och sommaren fylld.

Men sen kom Corona.

-          På en vecka var kalendern tom. Det var bara att börja tänka om, och försöka hitta nya vägar. Det kändes inte som ett alternativ att parkera moppen i garaget och vänta på bättre tider, säger Michael Engelsson.  

Kaffet har kompletterats med streetfood, och i stället för event och arrangemang försökte Michael och Pauline hitta de platser där folk faktiskt finns, och åkte rent fysiskt runt i kommunen för att se efter.  Resultatet blev att helgerna nu tillbringas på torget i Åhus med Fogarollimoppen – ett välkommet komplement till glassförsäljningen.

-          Nu ser vi oss omkring för att hitta fler platser att ställa upp moppen på i sommar. Vi får det att gå runt, och på sikt är målet att investera i ytterligare en Fogarolli-bil, säger Michael.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.