Anrikt Degebergaföretag har breddat verksamheten

Eltjänster i Degeberga har anor tillbaka till början av 1900-talet. Då som elinstallatör på Vittskövle slott. Numera drivs företaget som ett familjeföretag i tredje generationen – med en stadig tillväxt och breddning av verksamheten.

Eltjänster i Degeberga har i dag många ben att stå på i sin verksamhet. Av de i dag 28 anställda är 15 elektriker - verksamheten omfattar även butik, fastighetsbolag och rörläggning.
Eltjänster i Degeberga har i dag många ben att stå på i sin verksamhet. Av de i dag 28 anställda är 15 elektriker - verksamheten omfattar även butik, fastighetsbolag och rörläggning.

I dag har Eltjänster i Degeberga totalt 28 anställda – vilket gör företaget till ett av de större på orten. Verksamheten omfattar dock mycket mer än bara elektrikertjänsterna – i Degeberga finns också en Elon-butik, och i koncernen ingår också Cederholms Rör, ett fastighetsbolag samt en filial i Hörby med växande verksamhet.

-          Att vi har en bredd i verksamheten är också vår styrka. Sett över tid är det alltid någon verksamhet som går bättre än någon annan, säger Therese Nilsson, ekonomiansvarig på Eltjänster i Degeberga.

Eltjänster i Degeberga jobbar med såväl värmepumpar som solceller. En stor del av verksamheten är eltjänsterna till gårdar och lantbruk runt om i bygden.

-          Det är ett område många andra elfirmor inte tar, det kräver en del specialkunskaper. Vi har en bra marknad, och stabila kunder. Vi hade lätt kunnat växa ännu mer om vi hittat rätt personal, säger Fredrik Nilsson, som i dag som tredje generationen i familjen äger bolaget tillsammans med systern Marie.

Målsättningen är att fortsätta tillväxten av företaget i lugn takt, både genom att utöka marknadsområdet och genom att fortsätta bredda verksamheten.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.