Cervera populärt i Coronatider

Första månaden med Coronapandemi innebar en rejäl nedgång i försäljningen på Cervera i Kristianstad. Men trenden har vänt: ”Nu går affärerna bättre än de gjorde före Corona”, konstaterar butikschefen Lena Bjerstedt.

Cervera är en av butikerna i Kristianstads stadskärna som går riktigt bra också nu under Coronapandemin. "Vi hade en nedgång första månaden, men sedan dess har det hämtat sig", säger butikschefen Lena Bjerstedt.
Cervera är en av butikerna i Kristianstads stadskärna som går riktigt bra också nu under Coronapandemin. "Vi hade en nedgång första månaden, men sedan dess har det hämtat sig", säger butikschefen Lena Bjerstedt.

Sedan 2013 har Cervera legat vid Lilla Torg, i lokalerna där KappAhl en gång i tiden låg. Ett bra läge och ett uppskattat koncept – Köks-, present- och hushållsbutiken i Kristianstad går och har i princip alltid gått bra.

”Det var tufft en period när C4 Shopping öppnade, men det lade sig. Efter det har affärerna gått bra”, säger Lena Bjerstedt.

Så även nu.

”Vi säljer mycket grejor till bakning och matlagning. Men man ska också komma ihåg att Cervera centralt är väldigt duktiga, de har hittat bra kampanjer och pigga lösningar, med erbjudanden och klubbdagar. Sedan har naturligtvis Coronakrisen varit tuffare för vissa Cerverabutiker, det är inget att sticka under stol med”, säger Lena.

En del förändringar har gjorts som en konsekvens av Coronapandemin, inte bara sett till att skapa möjligheter till avstånd i den rymliga butiken och erbjuda handsprit. Möjlighet till hemkörning finns, liksom att hämta sina inköpta varor med bilen, så någon ut Cerveras personal går ut med varorna.

”Nu har det precis varit student också, och jag tror att många kanske satsat lite extra på en fin present i och med att man inte kunnat ha några stora fester i år”, säger Lena.

 Många aktörer i stadskärnan har det tufft just nu. Vad tror du om framtiden för Kristianstads centrum?

”Jag tror den är god. Staden kommer igen – det här är inte första gången vi haft en nedgång i staden. Fler kommer att komma tillbaka, och kan vi dessutom få saker som lockar hela familjen till stadskärnan – som snöberget på Lilla Torg i vintras - så tror jag fler kommer att lockas hit. Jag ser ljust på framtiden, säger Lena.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.