Bygg & Vent tar paus i tillväxtresan

Tobias Wendel och Daniel Nilsson startade egen byggfirma för snart sex år sedan. I år utsågs Bygg& Vent i Syd till ett av Kristianstads Gasellföretag.

Daniel Nilsson och Tobias Wendel startade eget för snart sex år sedan. Nu omsätter Bygg & Vent i Syd närmare 18 miljoner.
Daniel Nilsson och Tobias Wendel startade eget för snart sex år sedan. Nu omsätter Bygg & Vent i Syd närmare 18 miljoner.

Tillväxtresan har hittills varit spikrak för de båda unga entreprenörerna – enligt dem själva en kombination av entreprenörskap, hårt arbete och vilja. I dag har företag 10 anställda och omsatte i fjol närmare 18 miljoner kronor. Men nu är det färdigvuxet för ett tag:

-          Vi är ju i grunden hantverkare, och bra sådana. Ändå är vi inte ute och jobbar, utan tillbringar nästan all tid på kontoret – samtidigt som det är jättesvårt att få tag i kompetens inom bygg. Nu vill vi hitta balansen så vi också kan vara ute, säger Tobias Wendel.

Det svåraste när det gäller kompetensförsörjning är att hitta kombinationen av någon som är duktig yrkesmässigt och samtidigt socialt kompetent.

-          Kundkontakten är oerhört viktig. Har man en hantverkare som är duktig på att leverera men inte så duktig socialt är kunden inte nöjd, konstaterar Daniel Nilsson.

-          Men det där med att vara socialt begåvad sitter mycket i självförtroende. Det är något vi aktivt jobbar med när det gäller personalen, försöker lyfta det positiva, ge den där klappen på axeln, säger Tobias.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.