Börjessons Lastbilar trivs på nya Ängamöllan

Snart ett år har gått sedan Börjessons Lastbilar slog upp portarna för den nya anläggningen på Ängamöllans nya industriområde, och därmed blev den första verksamheten att etablera sig på området.

Kommunstyrelsens arbetsutskott på företagsbesök hos Börjessons Lastbilar , som för snart ett år sedan invigde sina nya lokaler på Ängamöllans industriområde.
Kommunstyrelsens arbetsutskott på företagsbesök hos Börjessons Lastbilar , som för snart ett år sedan invigde sina nya lokaler på Ängamöllans industriområde.

”Det tog 14 månader att färdigställa bygget från det att spaden sattes i marken, sedan flyttade vi in på en helg. Att flytta gick jättefort”, berättar vd Joacim Jäger.

Flytten till Ängamöllan har inneburit många fördelar, inte minst att man nu slipper få in den tunga trafiken i Kristianstad – tidigare låg företaget bakom Bilcentrum vid Maxirondellen. Genom nybyggnationen har man också kunnat justera lokalerna efter behoven. Till exempel är fastigheten planerad så genomkörningen går som en högersväng – den säkraste vägen. Lokalerna är också väl tilltagna gällande såväl bredd som längd – att bygga de nya lokalerna 36 meter långa var ett medvetet val helt enkelt för att man ska kunna få in två dubbeldäckarbussar samtidigt.

I dag jobbar drygt 20 personer på anläggningen – man hade gärna varit några fler.

”Det är en stor utmaning att hitta mekaniker, hela branschen lider av det”, konstaterar Joacim Jäger.

Börjessons lastbilar är en stor koncern, grundat i Alingsås 1955 av Folke Börjesson. I dag är sonen Lennart Börjesson koncernchef. Totalt har Börjessonkoncernen cirka 400 anställda och omsätter drygt 2 miljarder kronor.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.