Flytten till Karpalund fick AVT att växa

Från en tanke om ett bemanningsföretag inom transportbranschen när han själv jobbade som lastbilschaufför – till dagens företag med över 20 bilar, 40 anställda och en omsättning på 27-28 miljoner kronor årligen. För ett par år sedan utsågs Daniel Palmas företag AVT också till gasellföretag.

AVT:s vd och grundare Daniel Palma med hustrun Cassandra, som också jobbar på företaget.
AVT:s vd och grundare Daniel Palma med hustrun Cassandra, som också jobbar på företaget.

 Daniel Palma har drivit AVT i Säljfasts lokaler i Karpalund sedan 2015, innan dess låg företaget på Krinova. Men flytten till Karpalund har varit positiv – inte minst tack vare att man nu ligger vägg i vägg med en av sina viktigaste kunder: Posten.

Från början var AVT ett rent bemanningsföretag inom transport, men nu har verksamheten utvecklats till att också erbjuda lagerhållning och budtjänster i egna bilar.

­”Vi har 22-23 egna bilar, allt från skåpbilar till tunga fordon”, berättar Daniel Palma, som ursprungligen startade AVT som enskild firma eftersom han såg ett behov av att kunna tillhanda kunnig personal inom transportbranschen.

I dag omsätter AVT 27-28 miljoner kronor. Företaget utsågs till gasellföretag 2017, men sedan dess har omsättningen legat kvar på en stabil nivå. AVT sysselsätter ett 40-tal personer, omräknat till heltider har man 26-27 anställda.

”Det är en ganska lagom nivå att ligga på, även om lönsamheten nog vart större när vi hade en årlig omsättning på 7-8 miljoner. Det här är en bransch med små lönsamhetsmarginaler”, säger Daniel.

Har ni märkt av en avmattning i konjunkturen?

”Möjligtvis lite. Däremot kan jag säga att när det gäller paketdelen så går det rakt uppåt, den digitala handeln ökar hela tiden. Vad man borde satsa på är ett gemensamt utlämningsställe för alla transportbolag, med provrum, showrooms och liknande”, konstaterar Daniel Palma.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.