Anders dröm är att livnära sig på sitt möbelsnickeri

Anders Lövgren är utbildad möbelsnickare, och drömmer om att kunna livnära sig på företaget han startade för några år sedan; Anders Möbelsnickeri i Åhus. Verksamheten växer, men än har Anders inte riktigt vågat ta språnget och lämna det fasta jobbet för sitt företag.

Anders Lövgren startade Anders Möbelsnickeri för tre år sedan, och har en stadigt växande kundkrets. Drömmen är att jobba som möbelsnickare på heltid.
Anders Lövgren startade Anders Möbelsnickeri för tre år sedan, och har en stadigt växande kundkrets. Drömmen är att jobba som möbelsnickare på heltid.

”Jag tror det hade varit annorlunda om jag varit hälften så gammal. När man är 50 + är det svårare att våga, man är rädd att det ska bli svårt att hitta ett nytt jobb om företaget inte bär sig”, säger Anders Lövgren.

De senaste 20 åren har Anders jobbet som snickare på Ballingslöv. Företaget Anders Möbelsnickeri startade han för tre år sedan, och finns nu i luftiga lokaler på Nordanvägen i Åhus. Men möbelsnickeriet får han hålla på med under kvällar och helger, han jobbar fortfarande heltid.

”Det fanns en tanke om att gå ned i tid på Ballingslöv, men sedan kom Corona, och de planerna har kommit lite på is. Fast pandemin har snarast inneburit att jag fått med att göra med möbelsnickeriet, jag har svårt att hinna med”, säger Anders.

Inget jobb är för litet för Anders. Han gör allt från en liten list till skärbrädor till platsbyggda bokhyllor. Kundstocken har stadigt ökat, i dag har han nästan 1000 följare på sin Facebook och allt fler förfrågningar. Han har många tankar och idéer om hur han vill utveckla företaget, hitta olika typer av samarbetspartners, starta butik och ha utställning med egendesignade möbler och konstverk i trä.

”Att jobba dubbelt är inte hållbart i längden, det inser jag också. Det är ju det här jag vill göra – det gäller bara att ta steget. De säger det tar fem år att få bärighet i ett nytt företag, jag har haft Anders Möbelsnickeri i tre år nu, så snart är det kanske dags?”, säger Anders.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.