Åhus Seaside

Åhus Seaside invigdes i ny skepnad i juni 2022 och vid årsskiftet lämnade Staffan och Camilla Andersson över anläggningen de skapat till Room Republic.

Room Republic driver sedan tidigare The Vault Hotel Helsingborg, V Hotel Helsingborg, Hotel Statt Hässleholm och två hotell på Palma de Mallorca, Hotel Feliz och Palma Suites och står också bakom välgörenhetsprojektet Dandelion i Sydafrika.

Ny hotelldirektör och del av ledningsgruppen för Room Republic är Patrick Jalkhagen Tribo. Patrick har lång erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen och har också sina rötter i bygden. Han ser fram emot att fortsätta utveckla och förfina den fantastiska potential Åhus Seaside besitter tillsammans med alla sina kollegor på plats.
- ”Det är viktigt att tänka destination, säger Patrick, och då handlar det inte bara om Åhus utan om hela området. Ta till exempel Wanås konst, ett fantastiskt besöksmål som lockar besökare eller som får dem att stanna längre här hos oss.”
Till sin hjälp har Patrick en personalstyrka som till vissa delar varit densamma i ett par decennier. En av dem är hotellets konferens- och receptionschef, Petra Hägg. Petra och hennes mamma har arbetat på hotellet i över tjugo år. Under ett av Petras sommarlov ringde hennes mamma och behövde snabb hjälp med städning på hotellet. Petra fick hoppa på bussen och komma dit och sedan dess har hon varit hotellet trogen.
Just nu söker hotellet personal inför sommaren, något som är något av en utmaning idag när det är svårt att hitta personal till hotell och restauranger i hela landet.

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.