Vaktmästare Rasmus

Rasmus konstaterar att han aldrig har tråkigt på jobbet. Det finns alltid något att göra och han går till jobbet med glädje. – Ett drömjobb om man är idrottsintresserad!

Vaktmästare Rasmus Granetoft Foto: Jonatan Månsson

Rasmus Granetoft har jobbat i kommunen sedan 2009 och är vaktmästare i bland annat ishallen som drivs av Kristianstads kommun. För honom börjar vintersäsongen så tidigt som i slutet av juli.  

– Jag börjar min vinterperiod på högsommaren!

 

Vaktmästare Rasmus

– Redan mitt under högsommaren börjar vi frysa upp, millimeter för millimeter, för hand med vattenslang. Då jobbar vi från klockan 6 till midnatt. I augusti går hockeylagen på is och isen är tre centimeter tjock, säger Rasmus.

Det är fel att tro att det enbart var behagligt att göra is under den heta sommaren 2018.

– Det var lite osäkert. Man visste helt enkelt inte hur isen skulle bete sig med de höga temperaturerna, förklarar Rasmus.

Seriespelen styr

När isen väl är klar börjar träning, hockeyskolor och olika läger. Det är dags för KIK:s A-lag att snöra på sig skridskorna. Sedan är det full aktivitet till någon gång mellan slutet av februari och april, när serierna är slut, beroende på hur det går för lagen. Efter det stänger vi isen. Det kostar för mycket att hålla den igång. Av och till under säsong är det möjligt för skolor, och äldre vid allmänhetens åkning, att testa isen på tider som inte är uppbokade av hockeyn.

– Det är bra att inte alla tider är öppna för puck och klubbor, det kan bli lite ”vilda västern” annars!

 – Jobbet som vaktmästare i Kristianstads kommuns ishall är ansvarsfullt. Indirekt känner jag mig som del av hockeyföreningen, säger Rasmus.

Sköter driften

Det är Rasmus och de andra vaktmästarnas uppgift att se till att isen är i bra skick. Dessutom ingår i jobbet exempelvis städning och underhåll av fastigheten, som att byta lampor och måla.

– Vi sköter driften av hela bygget. Och när isen släppt greppet går Rasmus och de andra över till ”gröna sidan”. Vi hjälper arenan att lägga golv vid olika aktiviteter, städar läktare, klipper gräs och sådant på alla kommunens idrottsanläggningar, utom skolhallarna.

Aldrig tråkigt

Rasmus konstaterar att han aldrig har tråkigt i jobbet. Det finns alltid något att göra, och han går dit med glädje.

– Ett drömjobb om man är idrottsintresserad!

Han känner sig indirekt som en del av hockeyföreningen, det handlar om ett ansvarsfullt samarbete.

– Vi gör allt för att isen ska bli så bra som möjligt, och ge lagen rätt förutsättningar.

 

Utbildning/yrkeserfarenhet: Efter gymnasiet och lumpen säsongsarbetare i kommunen, inom den ”gröna sidan”.

Smultronställe i kommunen: Stranden i Åhus.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.