Larmoperatör Sandra

Sandra och hennes 16 larmoperatörskollegor tar emot 550 000 samtal om året, vilket innebär drygt ett samtal i minuten.

Larmoperatör Sandra Roos

Sandra Roos är larmoperatör på kommunens larmcentral. Hon tycker om variationerna i sitt arbete och hon älskar när det händer mycket. Hon har alltså hamnat helt rätt. Sandra har arbetat på Larmcentralen sedan 2015.

– Jag har inte en aning om vad som kommer att hända, när jag sätter mig ner för att påbörja mitt arbetspass. Den ovissheten är lika kittlande varje dag.

 

– Vissa samtal värmer ända in i själen!

 

Trygghet och räddning

Lite mer än hälften av samtalen, cirka 280 000, är från trygghetslarm. Larmcentralen i Kristianstad svarar på samtal från totalt 4 500 installerade trygghetslarm från tre kommuner: Kristianstad, Hässleholm och Bromölla.

– Plus att vi tar emot räddningstjänstens larm. Flera av samtalen leder sedan i sin tur till ytterligare samtal, där det är vi som ringer upp. Det blir många samtal på ett arbetspass, men det är bara skoj när det är full rulle, säger Sandra Roos.

Larmoperatörerna jobbar åtta timmars arbetspass och treskift. Passen är uppdelade i dag, kväll och natt. Under dagpasset arbetar tre operatörer och två på kvällar och nätter.

 

Mentor för nyanställda

Sandra trivs på sin arbetsplats och har visat sina färdigheter väl, så bra att hon nu har i uppdrag att introducera nya larmoperatörer i sitt jobb. Hon har blivit mentor för nyanställda. Allt började för tre år sedan med att Sandra sökte sommarjobb på larmcentralen. Alla platser var redan upptagna, men en hoppade av och Sandra var första reserv och fick chansen.

– Det är jag mycket tacksam för. Förutom att det är ett omväxlande och händelserikt jobb med underbara arbetskamrater så älskar jag teknik, så det kunde inte ha blivit mycket bättre.

Sandra och hennes kollegor tar alltså emot i genomsnitt drygt ett samtal i minuten, dag som natt. Men det finns naturligtvis vissa samtal som sticker ut lite mer än andra och lägger sig kvar på minnet.

– Tack för hjälpen-samtalen, det är samtal som värmer in i själen, säger Sandra Roos och spricker upp i ett leende.

 

Smultronställe i kommunen:

Naturum. Hade släktingar från USA på besök här som jag visade runt på Naturum. De blev mäkta imponerade.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.