Behandlingsassistent, Bokvillan, Sommarvikariat

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Bokvillan är ett hem för vård och boende för familjer i kommunal regi. På Bokvillan bor familjer som behöver extra stöd i sina relationer och föräldrarna som behöver stöd i sin föräldraroll. Bokvillans personal skapar möjligheter för familjerna att hitta nya familjemönster som gynnar familjen och barnens utveckling. Arbetet förutsätter att ett samarbete finns med ansvarig socialsekreterare.

För att möjliggöra detta spännande arbete har personalen tillgång till extern handledare och det finns en tydlig inarbetad struktur och ett flöde för arbetet. All personal har utbildning eller är under utbildning i behandlingsarbete. På Bokvillan arbetar vi aktivt med feedback och riktat behandlingsarbete och det finns närvarande och tillgänglig arbetsledning och ett tätt samarbete inom personalgruppen.

Bokvillan har en väl inarbetad struktur för flöde, planering/matchning av ärende, dokumentation och säkerhet.

Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Behandlingsassistenternas uppgift är att skapa förutsättningar för en fungerande vistelse för alla familjemedlemmar samt motivera och medverka till förändring. Behandlingsassistenten arbetar för att genomförandet av uppdraget blir möjligt. Behandlings- och förändringsarbete skall kommuniceras med familjerna och dokumenteras i befintligt system Journal Digital. Därtill tillkommer alla praktiska göromål som finns i ett boende så som matlagning, städning, planering mm.

Bokvillan är bemannad med minst två personer dygnet runt, vilket innebär även sovande jour. Schemat har tjänstgöring dag, kväll, natt och helg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad eller har påbörjat utbildning inom följande områden: socionom, socialpedagog, behandlingspedagog eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Erfarenhet av arbete med barn och familjer i behandlingsarbete utifrån anknytning och samspel är meriterande.

Dokumentation ingår i arbetsuppgifterna vilket kräver god tekniskt kunskap i Officepaketet, främst i Word. Om du har erfarenhet av Journal Digital är det meriterande. Tjänsten kräver B-körkort.

För att passa i rollen som behandlingsassistent ser vi gärna att du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. Du är duktig på att arbeta med människor och är prestigelös och uppmärksammar samt belönar andras bidrag.

Vidare är det en fördel om du har förmåga att planera och organisera ditt arbete och är kan prestera i en pressad miljö och hantera svåra situationer.


När sökande erbjudits anställning ska den som ska verka på ett HVB-hem visa specifikt utdrag ur polisens belastningsregister enligt Socialtjänstlagen 6 kap. § 1.

Övrigt

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2021-02-28

Anställningsform Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning Heltid
Tillträde Tillträde sker enligt överenskommelse. Löpande urval tillämpas.
Löneform Månadslön
Ort Kristianstad
Referensnummer AOV-2021-3
Kontaktperson Jennie Malm
Enhetschef
044-13 28 37
Facklig företrädare Lavdim Rushiti
Vision
0768-82 74 51
Facklig företrädare Yvonne Axensköld
Akademikerförbundet SSR
044- 13 69 26
Facklig företrädare Kommunal
010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2021-02-28