Avdelningschef VA, tekniska förvaltningen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Är du en trygg ledare som engageras av samhällsutveckling och brinner för framtidens viktigaste frågor? Som VA-chef i Kristianstads kommun har du chansen att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam arbetsmiljö med kompetenta medarbetare där du får möjligheten att utveckla och påverka strukturen i en verksamhet som värderar samhällsnyttan högt!

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.Kristianstad.se.

Arbetsuppgifter

Tekniska förvaltningen på Kristianstads kommun söker nu en VA-chef som ska ansvara för dricksvattenleveransen och avloppshanteringen för kommunens fastigheter. Rollen ansvarar också för investeringsprojekt inom verksamheten och kommer att leda en avdelning med cirka 50 medarbetare. Det är ett utmanande arbete där hela kedjan för världens viktigaste livsmedel ska säkras - från vattentäkt, genom vattenverk och ledningsnät fram till våra abonnenter och vidare till reningsverket och tillbaka till naturen. Avdelningen är indelad i tre olika enheter med tillhörande enhetschefer, för vilka VA-chefen har ansvar för.

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska jobba med helhetssyn, vara utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun. Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag.

Kvalifikationer

För denna roll krävs en relevant högskole-/universitetsutbildning och ledarskapserfarenhet. Du har också flerårig erfarenhet från VA- eller anläggningsverksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med entreprenadjuridik och/eller projektstyrning.

Du behöver goda kunskaper i IT och datorprogram samt utmärkta kunskaper i svenska i både tal och skrift. Dessutom ser vi att du har körkort och tillgång till egen bil.

För att lyckas i ditt chefsuppdrag arbetar du med helhetssyn, ser möjligheter och skapar tillsammans med medarbetarna förutsättningar för kvalitativ kommunikation, reflektion och feedback. Du är analytisk och strukturerad med förmåga att sätta mål och nå resultat utifrån gällande styrdokument. Du är trygg i din profession och en självklar ledare som har förmåga att arbeta med kulturella förändringar för att skapa goda resultat. Vidare beskrivs du av andra som affärsmässig, stabil, glad och entusiasmerande.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att göras.

Övrigt

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-10-12

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 1
Tillträde Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse. I denna rekrytering samarbetar Kristianstads kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning.
Löneform Månadslön
Referensnummer TEK-2023-26
Kontaktperson Johan Friberg
Rekryteringskonsult Jurek rekrytering & bemanning
0760-02 69 69
Kontaktperson Jimmy Källström
Förvaltningschef
044-13 27 02
Kontaktperson Linn Säbom
HR-chef
044-13 21 87
Facklig företrädare Anders Rooth
Vision
072-885 77 89
Sista ansökningsdag 2023-10-12