Lokalvårdare

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Sedan januari 2021 finns stora delar av Kristianstads kommuns serviceverksamheter samlade i en egen organisation, Gemensam service. Här finns kommunens tjänster inom måltid, lokalvård, fordon, transport och intern service. Dagligen levererar över 400 medarbetare tjänster till såväl övriga förvaltningar som till våra medborgare.

Vill du bli en av oss och arbeta med god service och hög städkvalitet? Nu söker vi lokalvårdare till lokalvårdsenhet 1 och 2.

Som medarbetare hos oss ingår du i ett team med 30 lokalvårdare. Våra arbetsplatser är bland annat Vä, Öllsjö, Kiaby och Fjälkinge men du förväntas kunna arbeta på flera ställer utifrån behov och vårt mål att uppnå en effektiv lokalvård.

Lokalvårdens kunder finns i kommunens alla verksamheter, framförallt skola och förskola, men även bibliotek, fritidsanläggningar, omsorgslokaler, kontorslokaler, olika personalutrymmen, offentliga toaletter mm. Lokalvårdsavdelningen består av 4 enheter med totalt ca 120 medarbetare, vi arbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö för våra medarbetare och att leverera en modern och effektiv lokalvård av hög kvalitet.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

I arbetet som lokalvårdare ansvarar du självständigt för daglig städning, storstädning och specialstädning enligt städinstruktion. Arbetet genomför du under dagtid med start kl 06:00 och innebär varierad lokalvård på skolor, fritidshem och förskolor i klassrum, korridorer, kontorsrum, toaletter, gymnastiksalar etc. Även städning i lokaler på Kristianstads Kommuns övriga förvaltningar ingår i vissa tjänster. Arbetet är bitvis fysiskt tungt.

Som lokalvårdare arbetar du i ett team där ni samarbetar och träffas regelbundet. Du har också nära kontakt med områdets städsamordnare gällande lokalvård, inköp mm samt daglig kontakt med kunder och personal som vistas i de lokaler som du städar.
Vid behov kan arbete på andra städobjekt än ordinarie placering förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänd gymnasieexamen eller annan längre utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Har du lokalvårdsutbildning t ex SRY, PRYL eller liknande är det meriterande. Vi vill att du har erfarenhet av tidigare arbete som lokalvårdare samt kunskap om städutrustning och rengöringsmedel som används i lokalvården.

Eftersom kommunikation är en viktig del i arbetet krävs att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Du har grundläggande datorkunskaper så att du kan använda mejl och mobiltelefon. B-körkort samt tillgång till egen bil är önskvärt.

Dina egenskaper är viktiga för oss och vi söker dig som är ansvarstagande, kommunikativ, flexibel och som har planeringsförmåga. Då arbetet stundtals är fysiskt krävande är det viktigt att du har en god fysik och är rörlig i kroppen. Vidare kräver arbetet orienteringsförmåga och lokalsinne för att kunna läsa och förstå städinstruktioner samt ritningar för att hitta och organisera arbetet inom lokalerna och mellan de olika städobjekten. Arbetet är till stor del självständigt och kräver därför att man tar ansvar för de städobjekt man tilldelats.

När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Övrigt

Kommunledningskontoret leder, samordnar, följer upp och utvecklar kommunens verksamhet utifrån en helhetssyn. Här finns verksamheter som ekonomi, HR, IT, medborgarcenter och strategiska frågor. Från den 1 januari 2021 finns också all gemensam service med lokalvårds-, måltids- och transportverksamheter i förvaltningen. Kommunledningskontorets arbete ska bidra till en positiv utveckling för alla som bor, arbetar, driver företag, studerar eller besöker vår kommun. Kommunstyrelsen ger ramarna och direktiven.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/

Sista ansökningsdag är 2023-10-05

Anställningsform Tillsvidareanställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 4
Tillträde Vi erbjuder fyra tillsvidareanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Referensnummer KLK-2023-79
Kontaktperson Daniel Olsson
Enhetschef, enhet 1
044-13 65 61
Facklig företrädare Ann-Charlotte Nilsson
Kommunal
kommunal@kristianstad.se
Sista ansökningsdag 2023-10-05