Stödassistent, Önnegatans gruppbostad

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Gruppbostaden Önnegatan ligger belägen i byn Önnestad med närhet till pendeltåg eller 10 min från stan med bil. På boendet bor 5 kunder som alla är unika. Du får en varierande vardag och kommer lära dig mycket om olika funktionsvariationer. Löpande i vardagen använder vi olika kommunikationssätt exempelvis bildstöd, tecken, symboler.

Vi är ett glatt gäng som jobbar på Önnegatans gruppbostad. Vi trivs med varandra och håller nu gemensamt på att utveckla vår gruppbostad för kundernas bästa. Självklart för oss är att du har ett gott bemötande och vill bidra i vardagen med att ta ansvar för olika uppgifter som regelbundet behövs utföras.

Vi har nu kollegor som är föräldralediga till nästa höst och dessa tjänster är långtidsvikariat till hösten 2024.

Vi kommer löpande kalla till intervju så välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Arbetsuppgifter

Att arbeta som stödassistent på en gruppbostad innebär att du hjälper till att göra vardagen meningsfull för våra kunder i sin boende- och fritidsmiljö. Kunderna behöver stöd och hjälp i sin vardag oavsett det handlar om att sköta om sitt hushåll till att följa med dem på aktiviteter såsom bad, café, dans, utflykter etc. Vi arbetar ständigt med att hela tiden ha kundernas individuella behov och önskemål i centrum. Vi vill att våra kunder ska känna trygghet i sitt boende och kan påverka hur de vill ha det. Delaktighet, självbestämmande och integritet är viktiga ord för oss i det dagliga arbetet.

Med hjälp av visuellt tydliggörande och alternativ kommunikation skapar vi förutsättningar för kunderna att tolka och förstå sin vardag och omgivning.

Arbetet genomförs i nära dialog med kollegor, enhetschef, stödpedagog samt hälso- och sjukvårdspersonal. På Önnegatans gruppbostad vill vi skapa en vi-känsla som inkluderar kunder, anhöriga och personal. Arbetstiderna är förlagda dag/kväll och helg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänt vård-och omsorgsprogram med inriktning psykiatri eller funktionshinder alternativt barn- och fritidsprogram med inriktning socialt arbete, eller pedagogiskt arbete, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med människor med funktionsvariationer och/eller som stödassistent. Meriterande är erfarenhet av olika kommunikationshjälpmedel. Eftersom arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du har datorvana och behärskar svenska i tal och skrift.

Vi söker dig som är socialt kompetent och har god samarbetsförmåga, är stresstålig, flexibel och finner lösningar i vardagen. Du har förmåga att planera och strukturera arbetet utifrån ett helhetsperspektiv, kan fatta egna beslut samtidigt som du har förmåga att respektera fattade beslut och kan utföra arbete på uppdrag av andra. Som person är du lyhörd för kundens behov. Du kan arbeta både själv och tillsammans med kollegor.

Övrigt

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-09-29

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 2
Tillträde Vi erbjuder 2 vikariat med tillträde enligt överenskommelse och varaktighet till och med 2024-08-30 med möjlighet till förlängning.
Löneform Månadslön
Referensnummer OMS-2023-155
Kontaktperson Madeleine Gunnarsson
Enhetschef
044-13 53 37
Facklig företrädare Kommunal
010-442 79 57
Sista ansökningsdag 2023-09-29