Lönekonsult

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Nu erbjuder vi ett vikariat då en av våra lönekonsulter ska vara föräldraledig.

Välkommen till ett engagerat arbetslag med bra teamkänsla som har sin fysiska plats i moderna rådhuset Kristianstad!

Arbetsuppgifter

Vår enhet är inne i en spännande utvecklingsfas och du kommer att vara delaktig i samarbeten som rör utvecklingen av framför allt våra digitala system och arbetssätt.

Den moderna löneprocessen i kombination med lagar och avtal, self-service och ökad globalisering ställer ökade krav på löneyrket. Att arbeta med lön är utvecklande och spännande, och det är ett område i ständig förändring. Du kommer att ha kontakt med många personer och arbetet är periodvis intensivt.
På HR Lön hjälper vi kommunens arbetsledare att betala ut rätt ersättning. Detta gör vi genom konsultativt lönearbete mot kommunens förvaltningar i telefonsupport, ärendehanteringssystem samt e-tjänster. Med e-tjänster och robotteknik så ställs det högre krav utifrån att arbeta på helt annat sätt. Det krävs större kunskap om lagar och avtal och hur de omvandlas i praktiken. Denna förändring innebär att lönekonsultrollen går från en administrativ roll till en mer rådgivande roll. Du kommer även att delta i utvecklingen av kommunens personal- och lönesystemet.

Det innebär att du måste ha en god förmåga att samarbeta och arbeta i team. Du tar stort ansvar och arbetar strukturerat och noggrant. Du kommer också att ha många kontakter med de anställda inom kommunen. För att lyckas i rollen som lönekonsult krävs vana att arbeta självständigt och förmåga att ge service. Lönesupports målsättning är att effektivt och med hög kvalitet handlägga och ge lönesupport till chefer och medarbetare i löneadministrativa ärenden. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lönekonsultsutbildning eller annan likvärdig utbildning inom HR-området. Vi vill att du har erfarenhet av central löneadministration samt erfarenhet av att använda lagar och avtal inom HR-området. Erfarenhet att arbeta i ett större personal-/lönesystem är ett krav. God kännedom om kommunal organisation är meriterande liksom förmåga att genomföra utbildningar.

För att lyckas i rollen har dina personliga egenskaper stor betydelse. Det innebär att du har god förmåga att samarbeta, arbeta i team men också att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Vidare har du förmåga att anpassa dig till förändrade förhållanden. Du uppmuntrar och stödjer förändringsinitiativ och har lätt för att anpassa ditt beteende i förhållande till olika människor och situationer. Du tar stort ansvar och arbetar strukturerat och noggrant.

Övrigt

Kommunledningskontoret leder, samordnar, följer upp och utvecklar kommunens verksamhet utifrån en helhetssyn. Här finns verksamheter som ekonomi, HR, IT, medborgarcenter och strategiska frågor samt all gemensam service med lokalvårds-, måltids- och transportverksamheter i förvaltningen. Kommunledningskontorets arbete ska bidra till en positiv utveckling för alla som bor, arbetar, driver företag, studerar eller besöker vår kommun . Kommunstyrelsen ger ramarna och direktiven.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Sista ansökningsdag är 2023-10-02

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 1
Tillträde Tillträde snarast enligt överenskommelse och med varaktighet till och med 2024-08-31.
Löneform Månadslön
Referensnummer KLK-2023-80
Kontaktperson Emma Wendt
Enhetschef
044-13 56 05
Facklig företrädare Lena Martinsson
Vision
044-13 22 35
Sista ansökningsdag 2023-10-02